Με SafePass όλες οι δραστηριότητες των παιδιών-Από... Scan οι 14 ετών και άνω

Τα αυξημένα κρούσματα και οι απανωτές αλυσίδες μετάδοσης στους ανήλικους, δεν άφησαν περιθώρια στην Κυβέρνηση, η οποία αυστηροποίησε τα υφιστάμενα μέτρα της, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα οποία αγγίζουν τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα-SafePass για τα παιδιά Δημοτικού, κόκκινο σε ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, το Υπουργικό αποφάσισε ότι από την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, όλα τα παιδιά, από έξι ετών και άνω θα πρέπει να έχουν SafePass, το οποίο θα έχει ισχύ επτά ημερών. Το εν λόγω SafePass θα είναι είτε:

-Πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας έξι μηνών

-Αρνητικό PCR test, διάρκειας επτά ημερών

-Αρνητικό rapid test, διάρκειας επτά ημερών

Τα παιδιά θα πρέπει να το δείχνουν στους αρμόδιους που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους, είτε σε γραπτή μορφή, είτε σε μορφή μηνύματος στο κινητό. Επίσης, τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να φέρουν μάσκα, σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στο σχολείο, αφού το ηλικιακό όριο έχει μειωθεί στα έξι έτη και άνω.

Την ίδια ώρα, από τη Δευτέρα, όλοι οι μαθητές των Δημοτικών θα υποβάλλονται σε rapid test, κάθε εβδομάδα, μέσω κινητών μονάδων που θα επισκέπτονται τα σχολεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως ο έλεγχος των SafePass ανηλίκων, από 14 ετών και άνω, θα πραγματοποιείται μέσω του CovScan, κάτι που μέχρι στιγμής πραγματοποιείτο σε άτομα άνω των 18 ετών και άνω.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στο μεταξύ, έχει αποφασίσει όπως ανασταλούν όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Στην πρώτη του αντίδραση του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως τα τεστ θα γίνονται από συνεργεία στα σχολεία, με την συγκατάθεση όμως των γονέων, στους οποίους θα σταλεί εγκύκλιος.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, τα μέτρα που αποφασίστηκαν και θα ισχύουν στα Δημοτικά, θα ισχύουν και στις άλλες δραστηριότητες των παιδιών 6-11 ετών, όπως για παράδειγμα στα φροντιστήρια, σε αθλητικές ακαδημίες, σε σχολές χορούς ή μουσικής κτλ.

Σε ότι αφορά τις χριστουγεννιάτικες σχολικές γιορτές που αναβάλλονται, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές συναθροίσεις, προσθέτοντας πως «κάποια πράγματα θα χαθούν για να κερδίσουμε κάποια άλλα».

Αντίθετοι με τα μέτρα οι γονείς

Την αντίθεσή τους με τα μέτρα, δηλώνουν οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι ετοιμάζονται για αντιδράσεις.

Οι γονείς είχαν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους, όσον αφορά στο θέμα της μάσκας, κάνοντας λόγο ότι το μέτρο θα δυσκολέψει την εκπαιδευτική διαδικασία και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα παιδιά θα παίζουν με τη μάσκα την περισσότερη ώρα.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο απερχόμενος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, έχει ήδη ζητήσει από τα μέλη τους να καταγράψουν τις απόψεις των γονέων, σε όλες τις επαρχίες, ώστε να συγκεντρώσουν όλες τις αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, η Συνομοσπονδία θα λάβει τις αποφάσεις της και τον τρόπο που θα αντιδράσει. Σε ερώτηση, αν θεωρεί ότι οι αποφάσεις στοχοποιούν αυτές τις ομάδες των παιδιών, ο κ. Χριστοφή σημείωσε ότι είναι ένα είδους στοχοποίησης, όμως αυτή τη στιγμή είναι πρώιμο να λάβουν απόφαση.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας