Πιο αυστηρά μέτρα εάν δεν αποδώσουν-Επί τάπητος οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών

Τα μέτρα που θα λάβει την Τετάρτη η Κυβέρνηση, θα είναι αυστηρά και εάν δεν αποδώσουν θα λάβουμε ακόμη πιο αυστηρά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας στο περιθώριο της παρουσίασης του απολογισμού και των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου του.

«Ελπίζω πως με τα νέα μέτρα δεν θα χρειαστούν σκληρότερα ή ακόμη και lockdown. Δεν αποκλείονται, όμως.  Εάν δεν αποδώσουν αυτά που θα λάβουμε, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από αυστηρά μέτρα», υπέδειξε.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε πως η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους ειδικούς παρά τις φωνές που υπάρχουν τόσο για την τηλεργασία, όσο και για τις υποχρεωτικές μάσκες στα Δημοτικά.  

«Κανένα από τα μέτρα, που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση δεν αγκαλιάστηκε με αγάπη. Πάντα όλοι διαφωνούν, είναι λογικές οι διαφωνίες», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει «να κλείσει τα αυτιά» και να ακούσει τους ειδικούς. 

Ανέφερε εξάλλου πως τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς των τελευταίων ημερών είναι ενθαρρυντικά, αφού χθες έγιναν 1000 εμβολιασμοί πρώτων δόσεων που αναμένεται να αυξηθούν, όπως είπε το τελευταίο διάστημα. Αυξημένοι είναι και οι εμβολιασμοί για την ενισχυτική δόση, αφού χορηγήθηκε σε πάνω από 50% των δικαιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πρόθεση τα μέτρα που θα ληφθούν την Τετάρτη να διαρκέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα»

Κληθείς να απαντήσει εάν η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε πως «δεν θέλουμε να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιαμού».

«Όταν είμαστε σε πόλεμο», πρόσθεσε, «δεν μπορείς να πεις στους επαγγελματίες υγείας να πάνε σπίτι τους με άδεια. Δεν μπορούμε να φέρουμε άλλους από το εξωτερικό». Όπως είπε, εάν αυξηθούν τα κρούσματα σε νοσοκομεία, τότε αντί rapid test, θα ζητείται αρνητικό PCR από τους επαγγελματίες υγείας, που είναι ανεμβολίαστοι. 

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο Υπουργός είπε πως το ποσοστό συμπλήρωσης πλήρους εμβολιαστικού σχήματος από τον γενικό πληθυσμό ανέρχεται στο 67,3%, με τον ενήλικο πληθυσμό να φτάνει το 81%. Στις ηλικίες 16-17 το ποσοστό ανέρχεται στο 41,3% και στα ηλικίες 12-15 ετών στο 28%. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης πως οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση έφτασαν τις 78.583. Τόνισε πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη θα δώσουν μια ώθηση ώστε να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί.

Επί τάπητος οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών

Εν τω μεταξύ, αύριο συνέρχεται και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που θα συζητήσει το θέμα των εμβολιασμών παιδιών 5-11 ετών, εν αναμονή της απόφασης του ΕΜΑ, που αναμένεται την Πέμπτη. Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη θα γίνει προκαταρτκική συζήτηση επί του θέματος, προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη όταν θα ανάψει το πράσινο φως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας