Παρασκευή 21 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Με βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

  21/11/2021 07:05
Με βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Με βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

  21/11/2021 07:05

Χαμηλή πίεση, με κέντρο μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, επηρεάζει σήμερα την περιοχή υποχωρώντας από τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα, ως επί το πλείστον στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι και στα προσήνεμα ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το πρωί, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενώ αργά το απόγευμα θα καταστούν γενικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως σε νότιες περιοχές του νησιού. Στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ αλλά αρχικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, ενώ τη νύκτα πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές. Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα, ενώ θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα στη συνέχεια, τα οποία είναι κοντά ή λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας