Τριγμοί στο δημόσιο σχολείο-Πυρά Προοδευτικής σε παρατάξεις ΔΗΣΥ

Τριγμοί φαίνεται να υπάρχουν στο δημόσιο σχολείο, αφού τόσο ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, όσο και της ΠΟΕΔ βάλλουν κατά των παρατάξεων του ΔΗΣΥ, ΠΑΔΕΔ-Πρωτοπορίας και Αλλαγής, για τον τρόπο χειρισμού τους σε θέματα που ταλανίζουν τον τομέα της παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και του Απόστολου Σκουρουπάτη, «εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε μια οργανωμένη προσπάθεια των εκπαιδευτικών παρατάξεων που ανήκουν οργανικά στον ΔΗΣΥ, ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορίας και ΑΛΛΑΓΗΣ, να παρουσιάσουν στην κοινωνία και τον εκπαιδευτικό κόσμο τις συλλογικές επιτυχίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ως δικά τους παιδιά, οι οποίες και προήλθαν, δήθεν, μέσα από συναντήσεις, τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις τους».

Όπως προσθέτουν οι δύο εκπαιδευτικοί, το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι το ότι από τη μια τα προβλήματα «τα έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο πολιτικός χώρος τον οποίο εκπροσωπούν και στον οποίο δήθεν έχουν παρέμβει, π.χ. εξορθολογισμός, εξετάσεις τετραμήνων, αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση και, από την άλλη, τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι καλύτεροι χειροκροτητές και οι πιο πιστοί οπαδοί των εισηγήσεων της κυβέρνησης για επίλυση χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων, π.χ. δημιουργία Ταμείου Προνοίας».

Όλη αυτή η συμπεριφορά τους, αναφέρουν, με δημοσιοποίηση των συναντήσεων τους είτε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είτε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, προσβάλει τις ίδιες τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, «στις ηγεσίες των οποίων συμμετέχουν, ενώ υποβαθμίζει και υποσκάπτει τον συλλογικό αγώνα που έχει δοθεί και αποτελεί την μεγαλύτερη κοροϊδία προς τον εκπαιδευτικό κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που η ίδια τους η στάση στα σώματα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων έχει εμποδίσει τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματά τους».

Καταλήγοντας, τονίζουν ότι «σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα και το δημόσιο σχολείο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι τα πανηγύρια και τα χειροκροτήματα στις αφαιρέσεις εργασιακών δικαιωμάτων και στις συνεχείς υποβαθμίσεις του δημοσίου σχολείου (ενίσχυση ιδιωτικού τομέα, περικοπές και λιτότητα για το δημόσιο). Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απειλεί το δημόσιο σχολείο. Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο όπως απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και όπως συλλογικά και ενωμένα σταθεί δίπλα από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, για να δημιουργηθεί η απαραίτητη ασπίδα προστασίας για το δημόσιο σχολείο».

Δειτε Επισης

«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών