Στο «βαθύ κόκκινο» οι διελεύσεις στα οδοφράγματα-Όσα αλλάζουν από τη Δευτέρα

Με βάση τα όσα ισχύουν για την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου οι διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι κατά της COVID-19 θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικά rapid ή PCR τεστ όταν περνούν από τα οδοφράγματα, με βάση απόφαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία αξιολόγησε την Πέμπτη την επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, με βάση την αξιολόγηση αυτή η κατάσταση έχει καθοριστεί ότι εμπίπτει στην Κατηγορία 3 (βαθύ κόκκινο), και ως εκ τούτου συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν σε όλα τα σημεία διέλευσης από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), καθώς και με τα εμβόλια Sinovac, Sinopharm ή Sputnik θα μπορούν να περάσουν από τα οδοφράγματα με αρνητικό rapid ή PCR τεστ 7 ημερών, από την 14η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση τους (1η δόση εάν έχουν λάβει εμβόλιο Johnson & Johnson), ενώ για τα μη εμβολιασμένα άτομα θα απαιτείται αρνητικό rapid ή PCR τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση τους μαθητές γυμνασίων και τα άτομα που ζουν στον Κάτω Πύργο, που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή PCR τεστ 7 ημερών.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως «με βάση τη συμφωνία μεταξύ του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Ε/κ ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη, της 2ας Ιουνίου, για συγχρονισμό των μέτρων των δυο πλευρών για την COVID-19 σε σχέση με τα σημεία διέλευσης, η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αξιολογεί συνεχώς την επιδημιολογική κατάσταση».

Σημειώνει ακόμη πως τα μέλη της Επιτροπής «ανταλλάσσουν στοιχεία κάθε δυο εβδομάδες προκειμένου να καθορίσουν την κατάλληλη επιδημιολογική κατηγορία που να εφαρμόζεται στα σημεία διέλευσης, προσαρμόζοντας τα μέτρα, ως ενδείκνυται».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας