Φρίκη για την δηλητηρίαση του «Λουκάνικου» στα Λύμπια

Συγκλονισμό προκάλεσε στην κοινότητα των Λυμπιών, η είδηση του θανάτου του Λουκάνικου, μορφή του Ξύλινου Μπαρ, που δηλητηριάστηκε μετά από κατανάλωση φόλας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση από το Ξύλινο Μπαρ, φαίνεται ότι κάποιος «συγχωριανός» τους, πέταξε φόλες στο χωριό, με αποτέλεσμα ο άτυχος Λουκάνικος να καταναλώσει ποσότητα και να πεθάνει από δηλητηρίαση.

«Το αποτέλεσμα της πράξης του ήταν κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε. Ο γνωστός σε όλο το χωριό, Λουκάνικος έχασε τη ζωή του από αυτή τη φόλα. Ο Λουκάνικος ήταν η φιγούρα του Ξύλινου Μπαρ και ήταν πιστός ακόλουθος σε κάθε μας γιορτή. Ήταν μια ξεχωριστή μορφή και ταυτόχρονα αγαπητός προς όλους».

Οι υπεύθυνοι του Ξύλινου Μπαρ κάνουν έκκληση προς όλους τους αρμόδιους του χωριού να ψάξουν και να βρουν τον υπαίτιο, ώστε, όπως αναφέρουν να μην χάσει άλλος κόσμος τα κατοικίδια του. «Επίσης καλούμε τους χωριανούς να προσέχουν τα κατοικίδια τους και να είναι προσεκτικοί για τυχόν περίεργες κινήσεις στις αυλές σας και στους δρόμους. Πραγματικά μας στεναχωρεί η ιδέα και μόνο ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μεταξύ μας».

Το συγκεκριμένο περιστατικό σχολίασε και το Κίνημα Οικολόγων-Συμμαχία Πολιτών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτη. «Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου στην κοινότητα Λυμπιών της επαρχίας Λευκωσίας, όπου άγνωστο πρόσωπο πέταξε δηλητήρια στην περιοχή με αποτέλεσμα ο γνωστός σε όλο το χωριό «Λουκάνικος» να χάσει τη ζωή του. Ένα ζωντανό που ποτέ δεν ενόχλησε κανένα και ποτέ δεν έλαβαν οι ιδιοκτήτες του παράπονο για εκείνο».

Σημείωσε επίσης ότι «εκφράζουμε τη λύπη και αγανάκτησή μας για το νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί το συντομότερο ενώπιον δικαστηρίου ο θύτης. Με απογοήτευση μας παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται σε έξαρση οι κακοποιήσεις αλλά και θανατώσεις ζώων με απάνθρωπο τρόπο. Πρέπει επιτέλους αυτά τα περιστατικά να οδηγούνται άμεσα στις αίθουσες του δικαστηρίου με τις ποινές να είναι παραδειγματικές και αποτρεπτικές».

Κλείνοντας το Κίνημα Οικολόγων αναρωτήθηκε «πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να κακοποιούμε τα ζώα και θα αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι; Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει να σέβεται κάθε μορφή ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα».

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού