Κυριακή 16 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κρούσματα σε σχολείο συνδέθηκαν με αλυσίδα σε γάμο-Αυξήθηκαν τα clusters

  11/11/2021 09:40
Κρούσματα σε σχολείο συνδέθηκαν με αλυσίδα σε γάμο-Αυξήθηκαν τα clusters

Κρούσματα σε σχολείο συνδέθηκαν με αλυσίδα σε γάμο-Αυξήθηκαν τα clusters

  11/11/2021 09:40

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ομάδα Ιχνηλάτησης, λόγω των αλυσίδων μετάδοσης που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα σε αυτά είναι και σχολεία, τόσο Δημοτικής όσο και Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και εργασιακοί χώροι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την Ομάδα Ιχνηλάτησης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δέκα ενεργές αλυσίδες μετάδοσης, σε αρκετούς χώρους, με τους αρμόδιους να τις παρακολουθούν, ώστε να δουν πώς θα εξελιχθούν. Το ανησυχητικό είναι ότι φαίνεται ότι υπάρχουν αλυσίδες που συνδέονται μεταξύ τους.

Ανάμεσα στις αλυσίδες, συμπεριλαμβάνεται και η συρροή περιστατικών σε Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Η σχολική μονάδα μετρά δώδεκα κρούσματα και με βάση τα στοιχεία, φαίνεται ότι τα κρούσματα συνδέονται με αλυσίδα που εντοπίστηκε σε γάμο. Εξάλλου και σε άλλα σχολεία εντοπίζονται μεμονωμένες αλυσίδες κρουσμάτων, τόσο σε Δημοτικά, όσο και σε σχολικές Μονάδες της Μέσης Εκπαίδευσης.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν, αυξημένα κρούσματα εντοπίστηκαν και σε εργασιακούς χώρους, όπως εργοστάσια και γραφεία, καθώς επίσης και σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο μετρά συνολικά 14 περιστατικά. Μετά από ενέργειες των αρμοδίων, έχουν απομακρυνθεί από το χώρο και έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες απολύμανσης.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι εφιστούν εκ νέου την προσοχή, αφού όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις, δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται αυξημένα κρούσματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε τεντωμένο σχοινί, εν μέσω έξαρσης-Σκέφτονται παραίτηση επιστήμονες της ΣΕΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας