Σηκώνουν ασπίδα προστασίας στη διεύθυνση, απειλούν με μέτρα οι γονείς της Αγγλικής Σχολής

Έτοιμοι να πάρουν ακόμα και δυναμικά μέτρα, εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αγγλική Σχολή, είναι οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρίσκουν καθηγητές και ΔΣ της Αγγλικής Σχολής-Ζητούν παρέμβαση Αναστασιάδη βουλευτές

Στην επιστολή που απέστειλαν οι γονείς, ευχαρίστησαν την Επιτροπή για την εξέταση του θέματος του καθεστώτος της Αγγλικής Σχολής, ωστόσο όπως τονίζουν αρνούνται να κατανοήσουν, «τους λόγους αυτής της συζήτησης στη δεδομένη στιγμή που χρονικά συμπίπτει με την ανακίνηση του θέματος από την Συντεχνία των Καθηγητών για διεκδίκηση των εργασιακών τους θεμάτων».

Σημειώνουν εξάλλου πως, το καθεστώς της Σχολής είναι ξεκάθαρο αφού με βάση την απόφαση του Ανωτάτου, το 2007, «το σχολείο ανήκει στον τομέα ιδιωτικής εκπαίδευσης και δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης ερμηνείας. Επιπλέον ως φορολογούμενοι γονείς που χρηματοδοτούμε πέραν του 97% του κόστους λειτουργίας της Σχολής (πέραν των εννέα εκατομμυρίων ετησίως) και πληρώνουμε οκτώ χιλιάδες δίδακτρα για κάθε παιδί θεωρούμε εμπαιγμό οποιαδήποτε αναφορά ότι η Αγγλική Σχολή ανήκει ή μπορεί να ανήκει στην δημόσια εκπαίδευση, ενώ αναμένουμε ότι η σχολή θα πρέπει να λειτουργεί ως οποιαδήποτε άλλη σχολή που ανήκει στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Επομένως, συνεχίζουν, «θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι ανώφελη και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παιδιών που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή. Για εμάς τους γονείς, διεκδίκηση των εργασιακών θεμάτων από την Συντεχνία των Καθηγητών της Σχολής, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι η νενομισμένη διαδικασία για επίλυση εργασιακών διαφορών είναι μέσω του Υπουργείου Εργασίας και καμιά σχέση δεν θα έπρεπε να έχει με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Συντεχνεία των καθηγητών και η Διεύθυνση της Σχολής έχουν κατ’ επανάληψη αποταθεί στην μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Έχουμε επίσης πληροφορηθεί ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν δικαίωσε καμία απαίτηση της Συντεχνίας των Καθηγητών το περασμένο καλοκαίρι, ενώ βρίσκει τις απαιτήσεις τους εκτός του κώδικά βιομηχανικών σχέσεων».

Τονίζουν ακόμα πως, «θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε στην αρμόδια υπουργό για περαιτέρω πληροφορίες. Σαν βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας, θα συμφωνείται μαζί μας ότι για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται σύνεση και σεβασμός προς τις νόμιμες διαδικασίες του Υπουργείου, χωρίς ανώφελες, διχαστικές και πολωτικές παρεμβολές».

Ασπίδα προστασίας στον Διευθυντή

Την ίδια ώρα, οι γονείς σήκωσαν ασπίδα προστασίας προς τον διευθυντή της σχολής, λέγοντας ότι χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια απομάκρυνσής του θα μας βρει αντιμέτωπους απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ως γονείς έχουμε δει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια πρόοδο στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του σχολείου στη βάση εισηγήσεων του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης Αγγλικών Ιδιωτικών Σχολών και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της διευθυντικής ομάδας για τη δημιουργία ενός σχολείου πρότυπο για τη χώρα», σημειώνουν.

Παράλληλα, υποδεικνύουν ότι το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί ψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο υπέγραψαν 800 γονείς.

 

Καταλήγοντας, οι γονείς υπογραμμίζουν πως «σκοπεύουμε να αντιδράσουμε δυναμικά σε οτιδήποτε θεωρήσουμε ότι αντιτίθεται στα συμφέροντα των παιδιών μας που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή. Τα παιδιά αυτά όπως όλα τα παιδιά παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία και απαιτούμε όπως το δικαίωμά τους στην απρόσκοπτη μάθηση, γίνει σεβαστό από όλους».

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών