Η Δέλτα plus… μπλόκαρε νέες χαλαρώσεις τα Χριστούγεννα-Πλάνο για την τρίτη δόση

Κόβει τη συζήτηση για επιπρόσθετες χαλαρώσεις τα Χριστούγεννα το Υπουργείο Υγείας, με τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίζει πως έχουν μπλοκάρει τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας,  ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης τύπου Δέλτα Plus  και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων «μπλοκαρίστηκαν οι όποιες σκέψεις έγιναν», για κάποιες περαιτέρω χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εάν το κοινό ακολουθεί τα μέτρα αυτοπροστασίας και εφόσον προχωρήσει ο εμβολιασμός, δεν αναμένονται επιπρόσθετα μέτρα.

Επιπλέον ανάφερε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί πλάνο για προώθηση της τρίτης δόσης και ευρύτερα των εμβολιασμών κατά της πανδημίας στις μικρότερες ηλικίες.

Για το κόστος της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας, είπε πως ξεπέρασε τα €115 εκ., ποσό το οποίο ήταν πέραν του εγκριθέν προϋπολογισμού του Υπουργείου, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ έχει προχωρήσει στην ένταξη μεγάλου μέρους των δαπανών σε συγχρηματοδοτούμενο έργο με στόχο την ανάκτηση τους από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλήρως εμβολιασμένοι το 79,8% των ενηλίκων

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι είναι το βασικότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στην πανδημία, ενώ παρέθεσε στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, είπε ότι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου του 2021 είχε εμβολιαστεί πλήρως το 79,8% (572.768 άτομα) του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 82,2% (588.118 άτομα).

Επίσης, στην ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών εμβολιάστηκε πλήρως το 39,9% (7.543 άτομα), ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 42,3% (8.000 άτομα).

Για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, είπε πως εμβολιάστηκε πλήρως το 26,2% (9.505 άτομα), ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 28,6% (10.351 άτομα).

Πρόσθεσε ακόμα ότι στο σύνολο του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως το 66,4%, το οποίο αντιστοιχεί σε 589.816 άτομα, ενώ την τρίτη δόση έλαβαν 39.850 πολίτες.

Σημείωσε ότι στα Κέντρα Εμβολιασμού Ελεύθερης Προσέλευσης (Walk-In) εμβολιάστηκαν κοντά στις 100.000 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου