Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η Κύπρος τιμά με κάθε λαμπρότητα το «ΟΧΙ» των Ελλήνων-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά πόλη

  28/10/2021 08:22
Η Κύπρος τιμά με κάθε λαμπρότητα το «ΟΧΙ» των Ελλήνων-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά πόλη

Η Κύπρος τιμά με κάθε λαμπρότητα το «ΟΧΙ» των Ελλήνων-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά πόλη

  28/10/2021 08:22

Η Κύπρος, μαζί με τον απανταχού Ελληνισμό, τιμά σήμερα, με κάθε λαμπρότητα, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς το 1940.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δρόμοι που κλείνουν ενόψει της παρέλασης-Συστάσεις της Αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε, πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού,  Πρόδρομου Προδρόμου και της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού. Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομο Προδρόμου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Στις εκδηλώσεις στις άλλες πόλεις θα παραστούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης: στη Λεμεσό ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10 π.μ., στη Λάρνακα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στις 10 π.μ., στην Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10 π.μ. και στο Παραλίμνι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας