Παραχώρησε υπηκοότητα στην Θέκλεια και στον Χρίστο το Υπουργικό

Την απόφαση να δοθεί υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, που έχουν μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Νουρής: Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, είχε ανέβει τον λόφο του Προεδρικού και η μία πρόταση που είχε να καταθέσει, αφορούσε στην παραχώρηση υπηκοότητας στα δύο παιδιά. Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνεδρίας, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ανθρωπιστικά κριτήρια, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση της ιδιότητας του Κύπριου πολίτη στους Χρίστο και Θέκλεια-Γιασεμίνα Οζτουρκ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως το πρόβλημα των υπηκοοτήτων και των ατόμων τα οποία έχουν τον ένα ή και τους δυο γονείς, που ενδεχόμενα δεν είναι Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκύπριοι, «αλλά είναι Τούρκοι υπήκοοι και όχι μόνο, είναι ένα θέμα το οποίο τυγχάνει λεπτού χειρισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αφού ανέφερε πως «ο λόγος είναι ξεκάθαρος και πολύ απλός» εξήγησε πως «στα πλαίσια του προβλήματος που η χώρα μας αντιμετωπίζει με την κατοχή, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο παραχωρούνται οι υπηκοότητες, ακριβώς για να μην δημιουργηθούν προσθετά προβλήματα. Η λήψη απόφασης για μια συγκεκριμένη υπόθεση, ενδεχόμενα να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για αυτόν τον λόγο χειριζόμαστε την καθεμία από αυτές τις υποθέσεις με διαδικασίες κατ΄εξαίρεση και πολύ προσεκτικά», είπε.

Δειτε Επισης

Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο