Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παραχώρησε υπηκοότητα στην Θέκλεια και στον Χρίστο το Υπουργικό

  27/10/2021 13:27
Παραχώρησε υπηκοότητα στην Θέκλεια και στον Χρίστο το Υπουργικό

Παραχώρησε υπηκοότητα στην Θέκλεια και στον Χρίστο το Υπουργικό

  27/10/2021 13:27

Την απόφαση να δοθεί υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, που έχουν μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Νουρής: Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, είχε ανέβει τον λόφο του Προεδρικού και η μία πρόταση που είχε να καταθέσει, αφορούσε στην παραχώρηση υπηκοότητας στα δύο παιδιά. Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνεδρίας, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ανθρωπιστικά κριτήρια, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση της ιδιότητας του Κύπριου πολίτη στους Χρίστο και Θέκλεια-Γιασεμίνα Οζτουρκ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως το πρόβλημα των υπηκοοτήτων και των ατόμων τα οποία έχουν τον ένα ή και τους δυο γονείς, που ενδεχόμενα δεν είναι Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκύπριοι, «αλλά είναι Τούρκοι υπήκοοι και όχι μόνο, είναι ένα θέμα το οποίο τυγχάνει λεπτού χειρισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αφού ανέφερε πως «ο λόγος είναι ξεκάθαρος και πολύ απλός» εξήγησε πως «στα πλαίσια του προβλήματος που η χώρα μας αντιμετωπίζει με την κατοχή, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο παραχωρούνται οι υπηκοότητες, ακριβώς για να μην δημιουργηθούν προσθετά προβλήματα. Η λήψη απόφασης για μια συγκεκριμένη υπόθεση, ενδεχόμενα να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για αυτόν τον λόγο χειριζόμαστε την καθεμία από αυτές τις υποθέσεις με διαδικασίες κατ΄εξαίρεση και πολύ προσεκτικά», είπε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας