Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άσπρος καπνός για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα-Αναβάλλεται η δημοσιοποίησή του

  27/10/2021 10:01
Άσπρος καπνός για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα-Αναβάλλεται η δημοσιοποίησή του

Άσπρος καπνός για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα-Αναβάλλεται η δημοσιοποίησή του

  27/10/2021 10:01

Άσπρος καπνός φαίνεται ότι βγήκε, μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των κοινοτήτων Ακάμα, αφού αναβλήθηκε η δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου. Ωστόσο, η διαμαρτυρία τους, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βράζουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Ακάμα-«Αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς»

Οι κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων είχαν επέδωσαν χθες στο Πολεοδομικό Συμβούλιο το υπόμνημα που είχαν ετοιμάσει με τα αιτήματά τους, ενώ ζήτησαν αναβολή της δημοσιοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, ώστε να δοθεί χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση.

«Ζητήσαμε να το αναβάλουν επειδή ήταν βεβιασμένο το σχέδιο και να το ξαναδούν. Ήταν πάρα πολύ καταδικαστέο. Τους δώσαμε το υπόμνημά μας και το αποδέχθηκαν και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και το Πολεοδομικό Συμβούλιο. Τόσα χρόνια περιμέναμε, τώρα δεν είναι χρόνος να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις και να είναι σε βάρος μας. Τουλάχιστον να είναι κατά προσέγγιση στις απαιτήσεις μας. Βάλαμε πολύ νερό στο κρασί μας εμείς ως κοινότητες, να βάλουν και οι τεχνοκράτες, για να βρούμε λύση σε αυτό το θέμα», εξήγησε στον REPORTER ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχημος.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι κοινότητες θα προχωρήσουν με την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που είχαν ετοιμάσει να πραγματοποιήσουν κατά την επίσκεψη του Προέδρου στην Πάφο. Η διαμαρτυρία τους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαμαρτυρία κατοίκων για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα-«Συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας