Τετάρτη 8 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προδρόμου: Οι νέοι ίσως βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες από την όξυνση κοινωνικών φαινομένων

  26/10/2021 18:05
Προδρόμου: Οι νέοι ίσως βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες από την όξυνση κοινωνικών φαινομένων

Προδρόμου: Οι νέοι ίσως βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες από την όξυνση κοινωνικών φαινομένων

  26/10/2021 18:05

Οι νέοι μας «ίσως να βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες από την όξυνση κάποιων κοινωνικών φαινομένων» δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού συγγραφής άρθρου με γενικό θέμα: «Η Εκπαίδευση και ο Αθλητισμός των νέων, τρόποι αντιμετώπισης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ ο Υπουργός σημείωσε ότι «μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η εκπαίδευση έχει μία αποστολή να επιτελέσει: όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και τη γαλούχηση των παιδιών μας με αρχές, αξίες και δεξιότητες».

Πρόσθεσε ότι οι αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» θεμελιώνονται μέσα από τον Αθλητισμό και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής ενώ το «δράξασθαι παιδείας» και το «ευ αγωνίζεσθαι» θα πρέπει να παραμένουν «ζωντανά» στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες στο Κοινωφελές Ιδρυμα «Όνειρο Ζωής», για την προσφορά του στους νέους του τόπου μας, με την προκήρυξη και αθλοθέτηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.

Στον δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Όνειρο Ζωής», Δρ Ζωή Νικολάου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ για την υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού και ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια.

Το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό απέσπασε η μαθήτρια του Λανιτείου Λυκείου, Δέσποινα Οδυσσέως, το 2ο βραβείο η μαθήτρια του Λυκείου Παραλιμνίου Αντωνία Σωτηρίου το 3ο βραβείο η μαθήτρια της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού, Σοφία Λαμπροπούλου.

Έπαινος απονεμήθηκε στην μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, Αλεξάνδρα Παναγιώτου

Δόθηκαν βραβεία αξίας 400 ευρώ, 300 ευρώ, 200 ευρώ και 100 ευρώ στις μαθήτριες που διακρίθηκαν, μαζί με τιμητικά διπλώματα.

Η τελετή διανθίστηκε με προβολή παρουσίασης, ανάγνωσης ποιημάτων, καθώς και ζωντανή μουσική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας