Κυριακή 16 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ρύθμισε με διάταγμα την έλλειψη προσωπικού η Ζέτα-Προσλήψεις αιτητών ασύλου με απλή αίτηση

  26/10/2021 15:16
Ρύθμισε με διάταγμα την έλλειψη προσωπικού η Ζέτα-Προσλήψεις αιτητών ασύλου με απλή αίτηση

Ρύθμισε με διάταγμα την έλλειψη προσωπικού η Ζέτα-Προσλήψεις αιτητών ασύλου με απλή αίτηση

  26/10/2021 15:16

Τεράστιο συνεχίζει να είναι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας, με την υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου να προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα, με την έκδοση διατάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε απόγνωση μαγαζάτορες, δεν βρίσκουν προσωπικό-Μάχη για ένα υπάλληλο

Το διάταγμα εκδόθηκε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, έπειτα από εισήγηση και του ΚΕΒΕ, με το οποίο η υπουργός απλοποιεί τη διαδικασία εργοδότησης αιτητών ασύλου.

Όπως εξήγησε η κ. Αιμιλιανίδου στη Βουλή, όπου βρέθηκε για το θέμα της άδειας μητρότητας, πλέον με μια απλή αίτηση μπορεί ο εργοδότης να προσλάβει αίτηση και εντός ενός μηνός πρέπει να υπογράψει σύμβαση μαζί του.

Αυτή η απόφαση λήφθηκε λόγω της δυστοκίας που υπάρχει, κυρίως στο χώρο της εστίασης, για εξεύρεση προσωπικού. Παράλληλα, όπως ανέφερε θα καλέσει σύσκεψη ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα επισταμένα και να εξευρεθούν λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Γονατίζει τους πολίτες η ακρίβεια, μεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής είπε πως «με την απλοποίηση που περιέχεται σε αυτό το διάταγμα, μπορεί με υπεύθυνη δήλωση ένας εργοδότης και τηρώντας τις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας να προσλάβει αιτητή πολιτικού ασύλου και έχει μια περίοδο ενός μηνός, έτσι ώστε να υπογράψει το συμβόλαιο».

Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εργοδοτηθούν αιτητές πολιτικού ασύλου, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στις εργασίες που έχουν δικαίωμα να εργοδοτηθούν.

Είπε ακόμα πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να συζητήσουν τους τρόπους και τις ασφαλιστικές δικλείδες για το πρόβλημα που υπάρχει στην έλλειψη προσωπικού.

Σημείωσε, τέλος, ότι στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα έχει τεθεί πριν αρκετό καιρό το θέμα του εκσυγχρονισμού της στρατηγικής της απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας