Κατήγγειλε τον ΟΑΥ στον Εισαγγελέα ο Οδυσσέας και λίγο μετά… ήρθαν τα στοιχεία

Κατήγγειλε τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μέσω επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την μη έγκαιρη αποστολή της σύμβασης που υπέγραψε ο ΟΑΥ, με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, έλαβε τα στοιχεία που ζήτησε, ωστόσο η ημερομηνία που αναγραφόταν ήταν της προηγούμενης ημέρας.

Η επιστολή στάλθηκε την Παρασκευή προς το Γιώργο Σαββίδη και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον υπουργό Υγείας. Όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, με αίτημά της η υπηρεσία του, ζήτησε έξι φορές από τον ΟΑΥ, την εν λόγω σύμβαση ωστόσο δεν απεστάλη από τον οργανισμό.

Ο Γενικός Ελεγκτής έκανε λόγο για παρακώλυση του έργου της υπηρεσίας, και ζητούσε από το Γενικό Εισαγγελέα, να λειτουργήσει με βάση τις συνταγματικές του εξουσίες, προκειμένου η να μπορέσει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο η υπηρεσία του.

Απέστειλε μάλιστα αντίγραφο της δικής του επιστολής για το θέμα προς τον ΟΑΥ, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2021, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

  

Έστειλε στοιχεία με άλλη ημερομηνία ο ΟΑΥ

Όπως ανέφερε στον REPORTER o Μάριος Πετρίδης, Λειτουργός Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η επιστολή προς το Γενικό Εισαγγελέα στάληκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γενικό Εισαγγελέα, με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων και τον ΟΑΥ.

«Τη στείλαμε 12:45 στον Γενικό Εισαγγελέα. Έξι μήνες δεν μας απάντησαν και μας απάντησαν την ίδια ημέρα που πήγε η επιστολή στον Εισαγγελέα. Στις 14:00, δηλαδή μία ώρα και 15 λεπτά μετά, ο κλητήρας του ΟΑΥ, ήρθε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και μας έδωσε επιστολή, ημερομηνίας τάχα 21/10/21. Λέμε τάχα, επειδή σε εκείνη την επιστολή υπήρχε κοινοποίηση στο Γενικό Εισαγγελέα. Διερωτόμαστε γιατί υπήρχε κοινοποίηση στο Γ. Εισαγγελέα».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, θα ελεγχθεί η σύβαση και μέχρι αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι έτοιμη η έκθεση για ολόκληρο τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, για τον οποίο προκαταρκτικά βρέθηκαν κάποια ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα