Δευτέρα 24 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κατήγγειλε τον ΟΑΥ στον Εισαγγελέα ο Οδυσσέας και λίγο μετά… ήρθαν τα στοιχεία

  25/10/2021 12:50
Κατήγγειλε τον ΟΑΥ στον Εισαγγελέα ο Οδυσσέας και λίγο μετά… ήρθαν τα στοιχεία

Κατήγγειλε τον ΟΑΥ στον Εισαγγελέα ο Οδυσσέας και λίγο μετά… ήρθαν τα στοιχεία

  25/10/2021 12:50

Κατήγγειλε τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μέσω επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την μη έγκαιρη αποστολή της σύμβασης που υπέγραψε ο ΟΑΥ, με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, έλαβε τα στοιχεία που ζήτησε, ωστόσο η ημερομηνία που αναγραφόταν ήταν της προηγούμενης ημέρας.

Η επιστολή στάλθηκε την Παρασκευή προς το Γιώργο Σαββίδη και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον υπουργό Υγείας. Όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, με αίτημά της η υπηρεσία του, ζήτησε έξι φορές από τον ΟΑΥ, την εν λόγω σύμβαση ωστόσο δεν απεστάλη από τον οργανισμό.

Ο Γενικός Ελεγκτής έκανε λόγο για παρακώλυση του έργου της υπηρεσίας, και ζητούσε από το Γενικό Εισαγγελέα, να λειτουργήσει με βάση τις συνταγματικές του εξουσίες, προκειμένου η να μπορέσει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο η υπηρεσία του.

Απέστειλε μάλιστα αντίγραφο της δικής του επιστολής για το θέμα προς τον ΟΑΥ, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2021, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Έστειλε στοιχεία με άλλη ημερομηνία ο ΟΑΥ

Όπως ανέφερε στον REPORTER o Μάριος Πετρίδης, Λειτουργός Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η επιστολή προς το Γενικό Εισαγγελέα στάληκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γενικό Εισαγγελέα, με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων και τον ΟΑΥ.

«Τη στείλαμε 12:45 στον Γενικό Εισαγγελέα. Έξι μήνες δεν μας απάντησαν και μας απάντησαν την ίδια ημέρα που πήγε η επιστολή στον Εισαγγελέα. Στις 14:00, δηλαδή μία ώρα και 15 λεπτά μετά, ο κλητήρας του ΟΑΥ, ήρθε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και μας έδωσε επιστολή, ημερομηνίας τάχα 21/10/21. Λέμε τάχα, επειδή σε εκείνη την επιστολή υπήρχε κοινοποίηση στο Γενικό Εισαγγελέα. Διερωτόμαστε γιατί υπήρχε κοινοποίηση στο Γ. Εισαγγελέα».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, θα ελεγχθεί η σύβαση και μέχρι αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι έτοιμη η έκθεση για ολόκληρο τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, για τον οποίο προκαταρκτικά βρέθηκαν κάποια ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας