Nα αναλάβει τις ευθύνες της, καλεί την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας «να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνειδητοποιήσει ότι ρόλος και ο σκοπός της ύπαρξης της είναι η αποτελεσματική προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών και όχι οποιονδήποτε άλλων συνόλων ή συμφερόντων».

Σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι «δυστυχώς, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, που είναι η αρμόδια Αρχή για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, δεν φαίνεται να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».

Προσθέτει ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, τίθεται σε δεύτερη μοίρα έναντι των όποιων άλλων συμφερόντων».

Συγκεκριμένα ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καταλογίζει στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ότι «κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή και πέτυχε να εγκριθεί σε νόμο, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Συνδέσμου Καταναλωτών, στο οποίο δόθηκε εξουσία στο Διευθυντή να αναστέλλει κάθε μέτρο εναντίον του παραβάτη με μόνο μια γραπτή δήλωσή του ότι στο μέλλον θα σταματήσει να παραβιάζει το νόμο».

Επίσης, με αυτό το νομοσχέδιο «δόθηκε εξουσία στο Διευθυντή να επιβάλλει εκατομμύρια πρόστιμο, χωρίς μηχανισμό ελέγχου της απόφασής του σε περιπτώσεις που επιβάλλει χαριστικό πρόστιμο».

Καταλήγοντας ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υποστηρίζει ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αδικαιολόγητα καθυστερεί την ολοκλήρωση της διερεύνησης σοβαρών και άλλων γραπτών καταγγελιών του Συνδέσμου, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν σε δυο ή το αργότερο τρεις μήνες, έχει περάσει χρονικό διάστημα δεκαοκτώ μηνών και ακόμα διερευνώνται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Μ. Χατζημανώλη: Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου