Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος τίμησαν τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ελ Αλαμέιν

  24/10/2021 10:34
Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος τίμησαν τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ελ Αλαμέιν

Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος τίμησαν τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ελ Αλαμέιν

  24/10/2021 10:34

Με την παρουσία της Κύπρου και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, Όμηρο Μαυρομάτη, να καταθέτει στέφανο, από κοινού με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Γαριλίδη, τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της Αιγύπτου, και τους εκπροσώπους της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας παροικίας, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τίμησε τους νεκρούς της ηρωικής μάχης του Ελ Αλαμέιν, κατά τη χθεσινή 79η επέτειο του γεγονότος που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του ιταλογερμανικού άξονα και του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Σήμερα, τα Έθνη που πολέμησαν στη θρυλική μάχη του Ελ Αλαμέιν, τη μάχη που κόστισε τόσες ψυχές, είναι σύμμαχοι και εταίροι: συνεργάζονται για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ασφάλειας και της Ανάπτυξης σε έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Έλληνας Πρέσβης στην εκδήλωση, με τις σημαίες της Ελλάδας και της Αιγύπτου να ανυψώνονται ένθεν και ένθεν του Ελληνικού Μνημείου, ενώ ο κ. Γαριλίδης μίλησε για το παράδειγμα συνεργασίας που δίνουν πλέον η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.  

«Λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας στην περιοχή μας, είναι η Τριμερής Συνεργασία της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η υπογραφή στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, Μνημονίων για τη διασύνδεση των τριών χωρών στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελεί σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής. Συνεργασίας, που εγγυάται ταυτόχρονα την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Γαριλίδης. 

Σημαντικός αριθμός Κυπρίων είχε καταταγεί εξ αρχής στον Βρετανικό Στρατό, στελεχώνοντας το κυπριακό σύνταγμα που πολέμησε στην περιοχή.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, στέφανο κατέθεσε ο Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην Πρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας αντίστοιχα και την Κυπριακή Αδελφότητα Αλεξανδρείας, ως Οικονομικός Επόπτης του παροικιακού σωματείου.  

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο Κοινοτικός Επίτροπος, Ανδρέας Γιόσρι και εκ μέρους της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου ο Στέφανος Αργυρίου.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας