Μαθητές της Πάφου ζωγράφισαν και άπλωσαν λευκές φανέλες για καλό σκοπό

Φανελίτσες μαθητών από όλα τα σχολεία της επαρχίας Πάφου συγκεντρώθηκαν και απλώθηκαν στον πεζόδρομο της Μακαρίου, στην Πάφο.

Τα Σχολεία της Πάφου, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, ξεκίνησαν σε εθελοντική βάση, εδώ και μια εβδομάδα, τη δράση “Απλώνω Ευτυχία “στο πλαίσιο της οποίας σχεδίασαν και ζωγράφισαν διάφορα συνθήματα για το τι είναι ευτυχία κατά τους ίδιους, πάνω σε άσπρες φανέλες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ είχαν την ευκαιρία  να επισκεφτούν τα περίπτερα που στήθηκαν στον χώρο οι γονείς με τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης σημείωσε πως τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση εθελοντικά και επιχορηγούμενα από τους γονείς τους. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια αναλαμβάνουν, όπως είπε, να κάνουν κάποια εργασία στο σπίτι, ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής. Πρόσθεσε πως τα χρήματα που λαμβάνουν από την επιχορήγηση αυτή, τα φέρνουν στο σχολείο και τα παραδίδουν για τον Σύνδεσμο “ Ένα όνειρο μια ευχή” που πραγματοποιεί τα όνειρα πολλών παιδιών, τα οποία έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως η εκδήλωση είναι συγκινητική, αλλά και ένας τρόπος προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση αλλά και όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα οποία πρέπει να δημιουργήσει μια τέτοια δράση. Επεσήμανε πως η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ένα όνειρο μια ευχή” Γιώργος Πενηντάεξ σε δηλώσεις του ανέφερε πως ευτυχία είναι τα μικρά και καθημερινά που συνθέτουν το παζλ της ζωής. Ευτυχία είπε είναι, “να σχηματίζουμε χαμόγελα σε κάποια μουτράκια τα οποία μπορεί να μην γνωρίζουν τι είναι χαμόγελο και αυτά είναι τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και για τα οποία δουλεύουμε καθημερινά ως εθελοντές". Εμείς, συνέχισε, οι εθελοντές θα είμαστε πάντοτε εκεί, μέχρι να καταφέρουν να ξεπεράσουν το μεγάλο τους πρόβλημα που είναι ο καρκίνος και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ευχαρίστησε επίσης την Πάφο που τους φιλοξενεί σήμερα αλλά και για την μεγάλη αγάπη που επιδεικνύει στα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου . 

Στο μεταξύ η Νίκη Μικελλίδου, διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Παναγίας Τριχερούσας Λεμεσού, σε δηλώσεις της εξέφρασε την συγκίνηση της που αυτή η δράση ξεκίνησε από το σχολείο τους, ακολούθως η σκυτάλη δόθηκε σε άλλα σχολεία της Λεμεσού και φέτος την προσπάθεια αγκάλιασαν τα σχολεία της Πάφου. Η δράση, είπε, θα μεταφερθεί και στην Λευκωσία. Ο στόχος σημείωσε είναι να πάει στη Λάρνακα και ακολούθως στα γειτονικά νησιά της Ελλάδας που είναι η Κρήτη και η Ρόδος.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου