Παρασκευή 3 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγαλώνει το cluster στο Δημοτικό της Λεμεσού-Πηγαίναν στο σχολείο ενώ είχαν συμπτώματα

  22/10/2021 10:39
Μεγαλώνει το cluster στο Δημοτικό της Λεμεσού-Πηγαίναν στο σχολείο ενώ είχαν συμπτώματα

Μεγαλώνει το cluster στο Δημοτικό της Λεμεσού-Πηγαίναν στο σχολείο ενώ είχαν συμπτώματα

  22/10/2021 10:39

Μεγαλώνει η αλυσίδα μετάδοσης, που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό στη Λεμεσό, αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 30 κρούσματα. Την ίδια ώρα, αυτό που προκαλεί την ανησυχία των ειδικών είναι το γεγονός ότι μαθητές που παρουσίαζαν συμπτώματα, συνέχιζαν να πηγαίνουν στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγίες Χατζηπαντέλα για κρούσματα στα σχολεία-Δεν ήταν από πάρτι το cluster στη Λεμεσό

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η διερεύνηση από την Ομάδα Ιχνηλάτησης έχει ολοκληρωθεί και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από το χώρο του σχολείου 35 κρούσματα που αφορούν σε μαθητές και προσωπικό. Συγκεκριμένα, στην πρώτη τάξη που βρέθηκαν κρούσματα, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα και διαφάνηκε ότι η διασπορά έγινε εντός της τάξης, γεγονός αναμενόμενο, εφόσον τα παιδιά είναι στον ίδιο χώρο πολλές ώρες και αναπόφευκτα έχουν στενή επαφή.

Σε σχέση με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άλλα τμήματα, η μετάδοση έγινε εξωσχολικά. Κάποια από τα παιδιά της τάξης με τη συρροή των 12 κρουσμάτων έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις ή είναι φίλοι ή συμμετέχουν σε εξωσχολικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Η αλυσίδα κρουσμάτων δεν προέκυψε από πάρτι, όπως είχε λεχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνει για τρεις ημέρες το Δημοτικό που μετρά πάνω από 20 κρούσματα

Φαίνεται ότι κάποια άτομα από την αλυσίδα, ενώ είχαν συμπτώματα πήγαν στο σχολείο. Τονίζεται εκ νέου ότι οποιοδήποτε άτομο έχει συμπτώματα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι, απομονώνεται στο σπίτι και επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος αφού αξιολογήσει τα συμπτώματα, μπορεί να παραπέμψει τον δικαιούχο του για PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νόσησης με κορωνοϊό. Μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κορωνοϊό ή για άλλη λοίμωξη και αντιμετωπιστεί ιατρικά από τον Προσωπικό Ιατρό, αποφεύγεται οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα και έχουν δοθεί οι πιο κάτω οδηγίες:

-Τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου που αξιολογήθηκαν ως στενές επαφές και έχουν λάβει οδηγίες αυτοπεριορισμού, θα παραμείνουν σε περιορισμό μέχρι το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται.

-Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα υποβληθούν εντός του Σαββατοκύριακου σε εξέταση PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξημένα κρούσματα σε Δημοτικό-Στο σπίτι μαθητές και εκπαιδευτικοί

- Όσα άτομα δεν δηλώθηκαν ως στενές επαφές θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα και στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κινητή μονάδα δειγματοληψίας για τη διενέργεια rapid test σε όλους. Όσοι εντοπιστούν θετικοί, θα επιστρέφουν στο σπίτι και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τα θετικά περιστατικά COVID.

- Έγινε ισχυρή σύσταση για πιο αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο cluster σε Δημοτικό στη Λευκωσία-Κλειστό εδώ και μέρες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας