Ρίχνουν τους τόνους ΟΚΥπΥ και γιατροί-Προσπαθούν... άτυπα να βρουν τη χρυσή τομή

Αν και οι σοβαρές διαφωνίες συνεχίζουν να υπάρχουν αναφορικά με την απογευματινή εργασία των γιατρών, ΟΚΥπΥ και συντεχνίες ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά και ρίχνουν τους τόνους, μετά το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Με τα… νυστέρια ανά χείρας πάνε στον ΟΚΥπΥ οι γιατροί-Στον αέρα ο διάλογος

Κατά την άτυπη συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Χρίστη Λοϊζίδη οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΚΙ και του κλάδου γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, συζήτησαν την πρόταση του οργανισμού καθώς και αυτήν του Υπουργείου Υγείας, σε μία προσπάθεια να γίνει συγκερασμός των δύο. Πάντως για τους ίδιους τους γιατρούς, βάση για συζήτηση συνεχίζει να αποτελεί η πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

«Η συνάντηση ήταν άτυπη και μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε πιο ελεύθερα, τόσο για το έγγραφο του ΟΚΥπΥ, όσο και για το έγγραφο που υπάρχει στο τραπέζι του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, σημειώνοντας ότι η Ad Hoc επιτροπή για το θέμα, της οποίας προεδρεύει το Υπουργείο Υγειας, δεν έχει καταργηθεί.

Όπως είπε ο κ. Κούμας γίνεται «προσπάθεια να βρεθούν κοινά μεταξύ των προτάσεων Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ». Κληθείς να σχολιάσει εάν γίνεται προσπάθεια συγκερασμού των δύο προτάσεων, απάντησε θετικά. «Γίνεται μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Κούμας.

Χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες της σημερινής άτυπης συνάντησης, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι αυτή έγινε σε καλό κλίμα. «Ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις και θα επανέλθουμε» σημείωσε, προσθέτοντας πως συζητήθηκε ένα μίγμα και από τις δύο προτάσεις.  

Το επόμενο στάδιο είναι να συνέλθει η Ad Hoc επιτροπή για το θέμα, της οποίας προεδρεύει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για την απογευματινή εργασία, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πότε θα καταλήξει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας