Δευτέρα 24 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός από τα κρούσματα σε σχολεία-Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

  20/10/2021 12:47
Συναγερμός από τα κρούσματα σε σχολεία-Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Συναγερμός από τα κρούσματα σε σχολεία-Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

  20/10/2021 12:47

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων σε σχολεία τις τελευταίες ημέρες, με δύο Δημοτικά μάλιστα να αναγκάζονται να κλείσουν λόγω των συρροών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο cluster σε Δημοτικό στη Λευκωσία-Κλειστό εδώ και μέρες

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται έχει κτυπήσει καμπανάκι κινδύνου, με τον υπουργό Υγείας, να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για τη 13:00, προκειμένου να δοθούν στοιχεία από την Ομάδα Ιχνηλάτησης. 

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό από την προηγούμενη Παρασκευή παραμένει Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία, έπειτα από τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, ανάμεσα στους μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν 17 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και τέθηκαν σε απομόνωση οι θετικοί στον ιό, καθώς και οι στενές επαφές τους.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για δέκα μέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και να έχουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Το σχολείο μετρά συνολικά 47 μαθητές.

Σημειώνεται πως κλειστό είναι από σήμερα και το Κ΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα στη Λεμεσό, έπειτα από τον εντοπισμό 26 κρουσμάτων. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας