Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου, αισθητός και στην Κύπρο

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Καρπάθου, ενώ έγινε αισθητός και σε περιοχές της Κύπρου. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 66, 3 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη, κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, μια εβδομάδα μόλις μετά τα 6,3 Ρίχτερ.

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 08:32 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει, «ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 350 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου. Παρά τη μεγάλη απόσταση της εστίας από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων. Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής».

Τι λέει ο Ευ. Λέκκας

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή, κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο.

«Επειδή είναι ένας σεισμός βάθους, αυτό διευκολύνει στο να γίνει αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή και δεν αναμένεται κάποιο τσουνάμι ούτε ισχυροί μετασεισμοί» πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»