Αργυρό μετάλλιο στην ΕΦ στη Διεθνή Άσκηση Περιπόλου Μάχης «CAMBRIAN PATROL-2021» (pics)

Από 08 έως 17 Οκτωβρίου 2021, η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) συμμετείχε με 10 μελές Τμήμα της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) στη Διεθνή Άσκηση «CΑΜΒΡΙΑΝ PATROL - 2021», η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην οροσειρά «CAMBRIAN» της Ουαλίας, υπό μορφή διεθνούς διαγωνισμού Περιπόλων Μάχης. 

Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότας των συμμετεχόντων Τμημάτων σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτής εξετάζονται μεταξύ άλλων αντικείμενα που αφορούν, σχεδίαση και έκδοση διαταγών, προσβολή στόχων  κατεύθυνση πυρών υποστηρίξεως, Α΄ Βοήθειες στο πεδίο της μάχης, διάβαση κωλυμάτων και πορεία 60 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο. 

Στο Τμήμα της ΔΚΔ, καθότι  με τη συνολική απόδοση του σε όλα τα αντικείμενα καθώς και τον τερματισμό στη διαγωνιστική πορεία παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, εντός του προκαθορισμένου από τους διοργανωτές χρόνου, απονεμήθηκε σε ειδική τελετή Αργυρό μετάλλιο.

Το προσωπικό της ΔΚΔ με την τιμητική θέση που κατέλαβε κατέδειξε τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας του, τα οποία είναι αποτέλεσμα της επίπονης εκπαίδευσης και της σημαντικής αναβάθμισης τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά στον εξοπλισμό του, σε συνδυασμό και με την εμπειρία που έχει αποκομίσει μέσα από τις συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις άλλων χωρών. Η συνολική δε απόδοση του σε όλα τα αντικείμενα που εξετάστηκαν, απέδειξε εμπράκτως τη σημασία των Ειδικών Δυνάμεων και τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης ως πολλαπλασιαστής ισχύος. 

  

 

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών