Δεν υπήρξε απαρτία στην «βουλή» των κατεχομένων-Έκτακτη ολομέλεια προκρίνει ο «πρόεδρος»

Ούτε και σήμερα υπήρξε απαρτία στην «βουλή», η οποία δεν μπόρεσε να συνεδριάσει καμία μέρα αυτής της εβδομάδας, ενώ ο «πρόεδρος» του σώματος, Οντέρ Σενάρογλου είπε ότι μπορεί να συγκαλέσει έκτακτη ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, την Τρίτη θα συνέλθει και το «συμβουλευτικό σώμα» της «βουλής». Ο κ. Σενάρογλου ανέφερε ότι ζήτησε από το ΡΤΚ και το ΚΛ να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο έκτακτης ολομέλειας καθώς υπάρχουν «νομοθεσίες» που πρέπει άμεσα να περάσουν από την «βουλή» για τροποποιήσεις, πληρωμές και επιδοτήσεις.

Ο τ/κ Τύπος καταγράφει σήμερα ότι από το 1976 μέχρι σήμερα 11 κόμματα συμμετείχαν στις «κυβερνήσεις». Το περισσότερο διάστημα στην εξουσία παρέμεινε το ΚΕΕ.

Σύμφωνα με το κέντρο έρευνας και συμβουλευτικής Statica το ΚΕΕ συμμετείχε συνολικά 413 μήνες σε διάφορα «κυβερνητικά» σχήματα όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας ότι για 18 συνεχόμενα χρόνια από το 1976 ήταν στην εξουσία. Αυτό σταμάτησε το 1994 όταν στην εξουσία πέρασε η συνεργασία ΡΤΚ και ΔΚ.

Στην δεύτερη θέση με την μεγαλύτερη διάρκεια σε «κυβερνητικό» σχήμα είναι το τ/κ ΔΚ Και ακολουθεί το ΡΤΚ, το κόμμα της αριστεράς.

Σημειώνεται επίσης ότι το νεοιδρυθέν κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι, τα τελευταία 3 χρόνια έμεινε στην «κυβέρνηση» 35 μήνες συνολικά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο πρόεδρος του ΚΕΕ και παραιτηθείς «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι είναι δυνατός ο σχηματισμός μονοκομματικής «κυβέρνησης» από το κόμμα του. Μιλώντας σε συνέλευση του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Έγκωμη, είπε ότι οι πρόωρες «εκλογές» είναι αναπόφευκτες ενώ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ντιαλόγκ ανέφερε ότι αυτές μπορούν να γίνουν τέλη Δεκεμβρίου αν συνεργαστεί η αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν, δήλωσε εξάλλου ότι ο Ερσίν Τατάρ θα έπρεπε να αρχίσει διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα μετά την παραίτηση της «κυβέρνησης» και επέκρινε τον Τ/κ ηγέτη επειδή δεν είναι αντικειμενικός και οι αποφάσεις του καθορίζονται από το πότε θα γίνει το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ.

Επέκρινε επίσης την παρουσία του κ. Τατάρ στην δεξίωση για τα 41 χρόνια του ΚΕΕ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να εμπλακεί στις «εκλογές».  «Φυσικά, είμαστε ενάντια στο σύστημα που έχει καθιερωθεί σε αυτήν τη χώρα. Κανένα άτομο δεν είναι ικανοποιημένο με αυτό το status quo. Είναι σαφές ότι αυτό το status quo δεν είναι βιώσιμο. Δεν τους ενδιαφέρει αν συνεχίσει έτσι, ακόμα κι αν δουν ότι οδηγεί τον τ/κ λαό στον αφανισμό», ανέφερε.

Στο μεταξύ με τίτλο «Η Άγκυρα είπε ‘πήδα’ και η κυβέρνηση πήδησε», ο αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ γράφει στην Αβρούπα σήμερα ότι πίσω από την παραίτηση της «κυβέρνησης μειοψηφίας» κρύβεται η Άγκυρα.

«Υπάρχει κάτι που είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση δεν αποφάσισε την παραίτηση με την καρδιά της. Έτσι που έγιναν όλα τόσο ξαφνικά, ο Τατσόι λέει ότι δεν είχε πάρει κανείς είδηση εντός του κόμματος για την παραίτηση! Αυτό δείχνει την πραγματικότητα, ότι πίσω από την παραίτηση στέκεται η Άγκυρα!», αναφέρει.

Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι δεν ξέρει τι σκέφτεται ο Ερντογάν, αλλά φαίνεται τελεσίδικο ότι αυτές οι πρόωρες «εκλογές» δεν θα αφεθούν στην πολιτική βούληση της τ/κ κοινότητας, που είναι υπό κατοχή, εδώ και χρόνια, όπως γράφει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια