Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πράσινο Υπουργικού για επέκταση της τρίτης δόσης-Σε ποιες ομάδες θα χορηγείται

  15/10/2021 11:36
Πράσινο Υπουργικού για επέκταση της τρίτης δόσης-Σε ποιες ομάδες θα χορηγείται

Πράσινο Υπουργικού για επέκταση της τρίτης δόσης-Σε ποιες ομάδες θα χορηγείται

  15/10/2021 11:36

Ενέκρινε την εισήγηση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με τις νέες ομάδες πληθυσμού, στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Σκοπός της προσπάθειας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι να θωρακιστούν οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού, των οποίων, με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση, μειώνεται η ανοσολογική τους απόκριση με την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος. Σημειώνεται ότι μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, με 3η δόση εμβολιάστηκαν 29,897 άτομα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως, στη συνέχεια, δοθεί προτεραιότητα στις πιο κάτω ομάδες πληθυσμού:

  1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω: Οι εμβολιασμοί θα διεκπεραιώνονται είτε στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) χωρίς εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού είτε κατόπιν διευθέτησης ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης εμβολιασμού των ατόμων 60 ετών και άνω θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
  2. Ευπαθείς ομάδες: Οι εμβολιασμοί θα διεκπεραιώνονται στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ενισχυτική/3η δόση θα χορηγείται στα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, που εμπίπτουν στις ακόλουθες ομάδες:
  • Άτομα με σοβαρή χρόνια αναπνευστική νόσο
  • Άτομα με σοβαρή χρόνια καρδιακή και αγγειακή νόσο
  • Άτομα με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο
  • Άτομα με σοβαρή χρόνια ηπατική νόσο
  • Άτομα με σοβαρή χρόνια νευρολογική νόσο
  • Άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και άλλες ενδοκρινικές παθήσεις
  • Άτομα με αιμοσφαιρινοπάθειες.

Υπενθυμίζεται πως η ενισχυτική/3η δόση χορηγείται με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει απαραίτητα έξι (6) μήνες από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας