Κυριακή 17 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Η Άγκυρα τα χάλασε, η Άγκυρα θα στήσει»-Ποικίλες αντιδράσεις για την παραίτηση Σανέρ

  14/10/2021 10:47
«Η Άγκυρα τα χάλασε, η Άγκυρα θα στήσει»-Ποικίλες αντιδράσεις για την παραίτηση Σανέρ

«Η Άγκυρα τα χάλασε, η Άγκυρα θα στήσει»-Ποικίλες αντιδράσεις για την παραίτηση Σανέρ

  14/10/2021 10:47

Η παραίτηση της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις, που έγιναν, καθώς και η διαδικασία που έπεται, μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων. Από τις 4 μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες μόνο μία έχει αναφορά στις νέες εργασίες στο Βαρώσι στο πρωτοσέλιδό της.

 Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Η Άγκυρα τα χάλασε, η Άγκυρα θα στήσει», αφιερώνει το κύριο της θέμα στις εξελίξεις μετά την παραίτηση της «κυβέρνησης» και γράφει ότι αναμένεται ο κ. Τατάρ να καλέσει για διαβούλευση τα κόμματα και σημειώνει ότι το ΚΕΕ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη «βουλή» και υποψήφιο για να πάρει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης». Δημοσιεύει τις δηλώσεις για το θέμα των ηγετών της αντιπολίτευσης Ερχουρμάν, Οζερσάι και Όζγιγιτ. Στο άλλο θέμα αναφέρεται στα χθεσινά κρούσματα, 98 στο «βορρά», 142 στο «νότο».

 Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Τα παράτησε ο Σανέρ» γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Σανέρ δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαρτία των 26 «βουλευτών» και η «βουλή» δεν συνήλθε, γι αυτό και υπέβαλε την παραίτηση της «κυβέρνησης». Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΕΕ, Φαίζ Σουτσιούογλου είπε πως δεν μπορεί να δημιουργηθεί «κυβέρνηση» στην οποία δεν θα συμμετέχει το ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 4,5 χρόνια μετά τον φόνο μιας Βιετναμέζας στα κατεχόμενα, συνελήφθησαν 3 συνολικά άτομα, τα δύο είναι μπαμπάς και γιος.

 Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Άμεσα εκλογές» γράφει ότι τώρα αναμένεται ο Ερσίν Τατάρ να συναντηθεί με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα τα οποία γενικά έχουν ταχθεί υπέρ των «βουλευτικών εκλογών» άμεσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το συρματόπλεγμα μπροστά από την οδού Ερμού στο Βαρώσι απομακρύνθηκε χθες και ένα χρόνο μετά το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής δημιουργείται τώρα νέο σημείο εισόδου. Αλλού αναφέρεται σε νέο τροχαίο δυστύχημα μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας έχασε τη ζωή του, ενώ ο οδηγός του οχήματος διέφυγε.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Γκρέμισε, μοίρασε, έφυγε» γράφει ότι η «κυβέρνηση» του Σανέρ που σχηματίστηκε στο «προεδρικό» μπόρεσε να αντέξει 10 μήνες. Δημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε μετά την παραίτηση της «κυβέρνησης» ο Ερσάν Σανέρ αλλά και τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου, η εφημερίδα αναφέρεται στους τελευταίους 6 «πρωθυπουργούς» σε 7 χρόνια και πόσο διήρκεσε η κάθε μια «κυβέρνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας