Στο πλευρό της διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής οι γονείς-«Σώστε το σχολείο»

Άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές οι γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής, με τίτλο «Σώστε την Αγγλική Σχολή», οι οποίοι στέκονται στο πλευρό της Διεύθυνσης και στηρίζουν τις αποφάσεις για τις αλλαγές που ήθελε να κάνει.

Στην ανακοίνωσή τους, παρουσιάζουν τα γεγονότα, από τη δική τους οπτική και αναφέρουν ότι οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής κατήλθαν σε απεργία, για σχεδόν μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών και την εικόνα του σχολείου. Η αρχική αιτία της διαμαρτυρίας τους ήταν η μη ικανοποίηση των διαφόρων αιτημάτων της Συντεχνίας προσωπικού και ακολούθησε η απόλυση της προέδρου της Συντεχνίας από τη Διεύθυνση, αφού φέρεται να παραβίασε τον κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα.

Προσθέτουν πως η απεργία των καθηγητών στηρίχθηκε από διάφορα μέλη του Κοινοβουλίου και των εκπαιδευτικών οργανώσεων του δημόσιου σχολείου. Παρά της πολλές πιέσεις, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ακόμη τα αιτήματα της Συντεχνίας των καθηγητών και η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας απέρριψε αυτά τα αιτήματά τους, δύο φορές, τους περασμένους μήνες.

Υποδεικνύουν οι γονείς ότι η απεργία τελείωσε όταν έγινε μία πρόταση για συμβιβασμό και προνοούσε την επιστροφή της προέδρου της Συντεχνίας στα σχολικά της καθήκοντα μέχρι να καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα η έρευνα που διεξάγεται, σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επίσης, η πρόταση κάλεσε τα δύο μέρη να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.

Οι γονείς ξεκαθαρίζουν ότι τα θύματα αυτής της κατάστασης ήταν τα παιδιά, που έχασαν σημαντικό διδακτικό χρόνο, ειδικά μετά τα όσα πέρασαν τα προηγούμενα δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ως γονείς αυτών των παιδιών και κύριοι χρηματοδότες αυτού του σχολείου, θέλουμε να δηλώσουμε ότι καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, το Σύνδεσμο Γονέων,  ESPA, την Συντεχνία Προσωπικού και τα πολιτικά κόμματα, να λάβουν υπόψη τους, τα συμφέροντα των άμεσα ενδιαφερόντων του σχολείου, που είναι οι γονείς».

Στην ανακοίνωση προστίθενται οι οκτώ απόψεις των γονιών.

«-Ο Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, να έχει ενεργό ρόλο και να λύνει τα προβλήματα, καθώς επίσης και να υποστηρίζει την διεύθυνση της σχολής. Επίσης πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει την Αγγλική Σχολή και το Διοικητικό Συμβούλιο να περιλαμβάνει και γονείς.  

-Στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της νέας διεύθυνσης του σχολείου και συγκεκριμένα του Διευθυντή, κύριου David Lambon, που στοχεύουν να βελτιώσουν τα επίπεδα εκπαίδευσης στη Σχολή και τους συγχαίρουμε για τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει.

-Καλούμε τη Συντεχνία Προσωπικού να αποφύγει οποιεσδήποτε άλλες απεργίες, που εκτός του ότι έχουν επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών μας, προκαλούν και την έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε λογικά αιτήματα έχουν, δεδομένου ότι πρώτα θα συζητηθούν και θα γίνουν αποδεχτά, αλλά είμαστε εναντίον αυτής της συμπεριφοράς που παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

-Η Αγγλικής Σχολή είναι μέρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως έχει αποφασιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2017 και θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Οποιεσδήποτε δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτό, είναι λανθασμένες και παραπλανητικές. Αυτό συνεπάγεται σαφώς ότι οι εργασιακές πρακτικές που ακολουθούνται πρέπει να είναι παρόμοιες με άλλες σχολές που ανήκουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

-Ο προϋπολογισμός του σχολείου προέρχεται εξ ολοκλήρου σχεδόν από τα δίδακτρα, που πληρώνουν οι γονείς. Η συνεισφορά του κράτους είναι ασήμαντη, αφού ανέρχεται στο 3% και δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ότι η Κυβέρνηση ή τα Πολιτικά Κόμματα μπορούν να παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση της Σχολής, εκτός από τον διορισμό του Συμβουλίου, όπως προνοείται στους κανονισμούς.

-Καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα και τα μέλη του Κοινοβουλίου να αποφύγουν οποιοδήποτε τρόπο παρέμβασης στη διεύθυνση του σχολείου. Η σχολή ακολουθεί όλους τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των πρακτικών του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις εργασιακές διαφορές. Η συμμετοχή των βουλευτών του Κοινοβουλίου είναι σαφώς επιζήμια για το σχολείο και τα συμφέροντα των παιδιών. Παρακαλούμε να κρατήσετε την πολιτική έξω από τη Σχολή.  

-Το πιο πάνω απευθύνεται και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου, που επανειλημμένα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο δικαίωμα των αποφοίτων της Αγγλικής Σχολής να διεκδικούν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της Σχολής. Οι περισσότεροι γονείς πληρώνουν δίδακτρα, για να αποφύγουν πρακτικές που επιβάλλονται από αυτές τις οργανώσεις στα δημόσια σχολεία και δεν επιθυμούν να εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο, στις υποθέσεις του σχολείου.

-Τέλος, για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις ακολουθήσουν, το Διοικητικό Συμβούλιο χρειάζεται να λάβει υπόψη ότι υπήρξε μία αύξηση στα δίδακτρα την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη αύξηση στα δίδακτρα πάνω από το τρέχον επίπεδο των € 8.000 θα πρέπει πρώτα να δικαιολογήσει τα υφιστάμενα τέλη που καταβλήθηκαν».

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας