Δημοτικό στη Λευκωσία παραμένει εργοτάξιο-Φωνάζουν οι γονείς, σε κίνδυνο τα παιδιά (pics)

Σε κίνδυνο τίθεται η ασφάλεια των μαθητών σε Δημοτικό Σχολείο της πρωτεύουσας, αφού από το καλοκαίρι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για αλλαγή των κάγκελων περίφραξης, ωστόσο παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση από πλευράς των αρμόδιων που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση των εργασιών.

Γονείς έχουν προβεί σε καταγγελία στον REPORTER και κάνουν λόγο για ένα σχολείο εργοτάξιο, αφού ο εργολάβος του έργου καθυστερεί υπερβολικά να το ολοκληρώσει. Το μέγεθος των προηγούμενων κάγκελων και οι συχνοί βανδαλισμοί που δεχόταν το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσης στον Στρόβολο, ήταν οι λόγοι που τους ανάγκασαν να προχωρήσουν με αυτό το έργο. Το συμβόλαιο με τον εργολάβο προνοούσε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν πριν την έναρξη των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο, το πενταμελές του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ασκούσε πίεση εβδομάδες πριν την επιστροφή των μαθητών, για να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, ο εργολάβος φαίνεται ότι έκλεισε τα αυτιά στις φωνές και ανησυχίες των γονιών και της διεύθυνσης, με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, να μην έχει ολοκληρωθεί το έργο. Όπως ανέφεραν οι γονείς που επικοινώνησαν με τον REPORTER, μία νύχτα, εξωσχολικοί είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο σχολείο και άρχισα να παίζουν με τον μικρό εκσκαφέα που υπάρχει στο χώρο, αφού βρήκαν πάνω τα κλειδιά. Μία γειτόνισσα, που άκουσε το θόρυβο, προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πριν λίγες ημέρες, ο εν λόγω εργολάβος, αλλά και ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας είχαν μεταβεί στο σχολείο και υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο εργολάβος, μάλιστα, προφασίστηκε ότι υπήρχε βλάβη στα μηχανήματα, ωστόσο προέβη στην αντικατάστασή τους. Όπως είχε αναφέρει, οι εργασίες θα άρχιζαν χθες, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μετακινήσει τα κάγκελα πιο κοντά στα μπάζα και τον εκσκαφέα που έχει στο σχολείο, για να κάνει όπως είπε, περισσότερο χώρο στην αυλή, για να παίζουν τα μωρά.

Οι γονείς φωνάζουν, αφού η όλη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, καθώς εντός της σχολικής μονάδας υπάρχουν μπιτόνια με βενζίνη. Εξάλλου, εκτός αυτού, παρουσιάστηκε πρόβλημα και στο πρόγραμμα των μαθητών, αφού βγαίνουν διαλείμματα σε γκρουπ.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη