Εστία μόλυνσης τα σταθμευμένα αυτοκίνητα παράλληλα από την Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο

Εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών των οδών Σινώπης, Ορεστιάδος, Σανταρόζα, Σαρωνικού, Σκόπα, Σούδας υποφέρουν και καταγγέλλουν στο Δήμο Στροβόλου, το πρόβλημα για τα σταθμευμένα και παρατημένα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε άδεια οικόπεδα των γύρω περιοχών. Πέραν της ανομοιόμορφης συνύπαρξης τους με τα σπίτια της περιοχής, θέτουν θέματα ασφάλειας και υγείας, τονίζοντας την επικινδυνότητα αλλά και τις εστίες μόλυνσης ερπετών από τα χρόνια στάθμευσης των συγκεκριμένων οχημάτων.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες οδοί βρίσκονται παράλληλα από τη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο η στρατιωτική παρέλαση.

Κάθε χρόνο με την εποπτεία της Εθνικής Φρουράς που έχει την ευθύνη του στησίματος του χώρου και των τεντών που υποδέχονται τους επισήμους, αλλά και τη συμβολή του Δήμου Στροβόλου που πραγματοποιεί τον καθαρισμό της περιοχής ενόψει της παρέλασης, πέραν των καθαρισμών των οικοπέδων και των χόρτων από τα πεζοδρόμια, βρίσκουν τους ιδιοκτήτες και ως δια μαγείας, μετακινούνται κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα για να φαίνονται τα σημεία αυτά περιποιημένα όπως αρμόζει για την εθνική μέρα της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης που προφανώς γίνεται εδώ και χρόνια και θέτουν ως ερώτημα οι κάτοικοι της περιοχής, είναι γιατί οι αρμόδιες Αρχές και ιδιαίτερα ο Δήμος, δεν προβαίνουν σε παραστάσεις και ενέργειες βάσει νομοθεσίας, για να βρεθεί μια οριστική λύση της παράνομης στάθμευσης όλων αυτών των αυτοκινήτων στα αδειανά οικόπεδα, προκαλώντας ουσιαστικά το αίσθημα δικαίου των δημοτών που ξεκάθαρα έχουν δίκαιο.

Μήπως να γίνονται πιο συχνά εκδηλώσεις και δραστηριότητες του κράτους στη συγκεκριμένη περιοχή, για να μπαίνουν όλα σε τάξη με συνοπτικές διαδικασίες, διερωτώνται κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες ημέρες μετά την παρέλαση.   

 

Δειτε Επισης

Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο