Εξέφρασε την στήριξη της Βουλής στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο η Πρόεδρος του σώματος

Ως νομοθετικό σώμα, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, στη διαμόρφωση εθνικών πολιτικών και στρατηγικών ενάντια στη νόσο αυτή, είπε σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στη λήξη της Πορείας με τις Ροζ Φιγούρες, το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου ανάφερε ότι σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα του Καρκίνου, στην Κύπρο το 2020 είχαμε 761 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού, ενώ μία στις τέσσερις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο παγκοσμίως, διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού, ενώ στον καρκίνο του μαστού αποδίδεται ένας στους έξι θανάτους από καρκίνο. 

«Μπορεί οι αριθμοί να ακούγονται αποκαρδιωτικοί, όμως στην εποχή που ζούμε, με την ιατρική πρόοδο που έχει συντελεστεί, υπάρχουν τα μέσα για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον καρκίνο, αλλά να επενδύσουμε στην πρόληψη και να τον αντιμετωπίσουμε», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Αναφερόμενη στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, είπε ότι η εν λόγω πορεία έχει καταστεί πλέον θεσμός της κοινωνίας και έχει καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέρος του αγώνα κατά του καρκίνου, καθώς επί 17 χρόνια γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, κάθε προέλευσης και καταγωγής δηλώνουν περίτρανα και αποφασιστικά το «παρών» τους για έναν τόσο ιερό σκοπό.

Παράλληλα, πρόσθεσε «η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών για τα θέματα που αφορούν την υγεία και τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία που έχει η αυτοεξέταση, τα περιοδικά ραντεβού ελέγχου στους γιατρούς, η μαστογραφία, το υπερηχογράφημα μαστού, ούτως ώστε να προλαβαίνουμε στα αρχικά του στάδια το κακό». 

«Γιατί η πρόληψη είναι ουσιώδους σημασίας. Ο καρκίνος είναι μια λέξη που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν τολμούν να προφέρουν και καταλαβαίνω τον φόβο αυτό, όμως πρέπει να πάψει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή μας και οφείλουμε να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα με θάρρος και αισιοδοξία και να αγωνιστούμε για μας τις ίδιες, τις οικογένειές μας, για την ίδια τη ζωή μας», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας η κ. Δημητρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στη Europa Donna Κύπρου για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση της, η οποία αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για όλους τους ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την ασθένεια, αλλά και σε όλες και όλους όσοι εργάζονται για την ανακούφιση και θεραπεία των συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη