Επισκέφθηκε οινοβιομηχανίες στο Όμοδος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Παραδείγματα προς μίμηση είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην επαρχία, βοηθούν την τοπική οικονομία και κοινωνία και κρατούν τους νέους στα χωριά τους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.  Ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε την Κυριακή οινοβιομηχανίες στο χωριό Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία του κρασιού.

Σε δηλώσεις του στο οινοποιείο Ληνός, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνεχάρη τους παραγωγούς του μπλε κρασιού της Κύπρου, «βρίσκομαι σε ένα από τα έξι οινοποιεία παγκόσμια που παράγουν μπλε κρασί.  Θέλω να συγχαρώ τον πατέρα Ηρόδοτο, τα τρία του παιδιά, Γιώργο Νικόλα και Θεόδωρο, που συνεχίζουν την παράδοση. Είναι παραδείγματα προς μίμηση γιατί κρατιούνται στις ρίζες τους».

Όπως είπε είναι σημαντικό να δημιουργούνται  μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις «που βοηθούν την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία, κρατούν τον κόσμο, τους νέους στις παραδόσεις και στα χωριά τους». 

Εδώ, πρόσθεσε, «το όμορφο Όμοδος έχει ήδη επτά οινοποιεία, αλλά και η καλλιέργεια με την επιμέλεια των αμπελώνων. Σιγά-σιγά φτιάχνεται  η καλύτερη Κύπρος από τον ιδρώτα το μεράκι και την εργατικότητα των Κυπρίων».

Από πλευράς του εκ των ιδιοκτητών του οινοποιείου, Γιώργος Ηροδότου ανέφερε ότι μεγαλώνουν την επιχείρηση τους καλλιεργώντας τους δικούς τους αμπελώνες. Ο κ. Ηροδότου αναφέρθηκε στο μπλε κρασί, το οποίο είναι το πρώτο στην Κύπρο και το έκτο παγκόσμια.  Κρασί του οποίου το μπλε χρώμα, όπως εξήγησε, «είναι φυσικό, παράγεται από την κυπριακή ποικιλία ξυνιστέρι και ο χρωματιστός του γίνεται από τα στέμφυλα των κόκκινων σταφυλιών». Κρασί το οποίο έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»