Φωνάζει για υποστελέχωση του τμήματος νεογνών του Μακαρείου η ΠΑΣΥΔΥ

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του εκφράζει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικου ΠΑΣΥΔΥ για το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεογνών στο Μακάρειο, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι σε συνεδρία του την Τρίτη θα εξετάσει και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας .

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την στελέχωση του τμήματος Νεογνών του Νοσοκομείου ΝΑΜ ΙΙΙ ,ως Κλάδος εκφράζουμε για πολλοστή φορά την ανησυχία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία που παρατηρείται εκ μέρους του ΟΚΥπΥ να εφαρμόσει τη συμφωνία για στελέχωση καθώς επίσης και την υπόσχεση που έδωσε προ ενός μηνός περίπου, ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, για αντικατάσταση των 6 Νοσηλευτών που απουσιάζουν με άδεια Μητρότητας ή ασθενείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, η Εντατική Νεογνών του ΝΑΜ ΙΙΙ είναι το μοναδικό τμήμα που καλύπτει Παγκύπρια όλα τα περιστατικά (Δημόσιων και Ιδιωτικών νοσοκομείων) και θα έπρεπε η πολιτεία ,Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ, να φροντίζουν το εν λόγω τμήμα να είναι επαρκώς στελεχωμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει  φροντίδα υγείας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι «η πληρότητα του τμήματος ξεπερνά πολύ συχνά το 100% χωρίς να υπάρχει περιθώριο να αρνηθεί οποιοσδήποτε να παρέχει φροντίδα στο κάθε νεογνό που επιβάλλεται να εισαχθεί στο εν λόγω τμήμα. Ως εκ τούτου η επαρκής στελέχωση είναι διπλά επιβεβλημένη».

Ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε τακτική του συνεδρία την ερχόμενη Τρίτη «ανάμεσα στα θέματα που θα εξετάσει είναι και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα, πάνω απ΄όλα, το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας».

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ