Με χρώμα τιρκουάζ φωταγωγήθηκε το ΥΠΠΑΝ στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης σχετικά με τη Δυσλεξία

Με χρώμα τιρκουάζ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το κεντρικό κτίριο Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη Δυσλεξία.

Μιλώντας κατά την φωταγώγηση, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι την Παρασκευή δημόσια κτίρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με χρώμα τιρκουάζ, προσθέτοντας πως σχεδόν 10% στο παγκόσμιο πληθυσμό παρουσιάζουν αυτή την μαθησιακή δυσκολία, της δυσλεξίας.

«Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, δείχνουμε με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία που πρέπει να έχουμε για τη δυσλεξία. Για αυτό είμαστε εδώ μπροστά στο κτίριο του Υπουργείου και μαζί μου είναι και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Δυσλεξία», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι χθες Παρασκευή στα σχολεία οι ειδικοί εκπαιδευτικοί, λογοθεραπευτές και άλλοι έχουν κάνει παρουσιάσεις και διάφορες άλλες ενέργειες, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα παιδιά σχετικά με τη δυσλεξία.

«Να εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται και να δείξουν ότι το σχολείο πρέπει να υποδεχθεί και να μεταχειρίζεται με το σωστό τρόπο τα παιδιά που έχουν αυτή την μαθησιακή δυσκολία. Η δυσλεξία είναι μια δυσκολία που έχει να κάνει με τις λέξεις», είπε ο κ. Προδρόμου.

Δεν έχει, εξήγησε, «καμία σχέση με την ευφυΐα και για αυτό τον λόγο πρέπει να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους για τα παιδιά που έχουν αυτή την μαθησιακή δυσκολία».

«Είναι η υποχρέωση και το σχολείο μας φροντίζει ούτως ώστε να υποδέχεται και να δίνει την ανάλογη εκπαίδευση και τις ευκαιρίες στα παιδιά με την δυσκολία αυτή της δυσλεξίας, αφού μάλιστα περίπου σχεδόν 10% στο παγκόσμιο πληθυσμό παρουσιάζουν αυτή την μαθησιακή δυσκολία», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα πρέπει λοιπόν να περάσει το μήνυμα «ότι είμαστε ευαίσθητοι, στηρίζουμε τα παιδιά με δυσλεξία , υπολογίζοντας και προσδοκώντας αυτά που βλέπουμε ότι μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους ξεπερνώντας αυτή την συγκεκριμένη δυσκολία».

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δυσλεξίας Θωμάς Αντωνίου, σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη διαχρονική υποστήριξη του Υπουργείου στο Σύνδεσμο, αλλά ιδιαίτερα στους μαθητές με αυτές τις ιδιαιτερότητας.

«Να χαιρετίσουμε την φωταγώγηση του Υπουργείου και ελπίζω τώρα που αλλάξαμε τα φώτα στο Υπουργείο να βοηθήσουμε τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να δουν με μια άλλη διαφορετικότητα, με ένα άλλο πρίσμα, κάτι πολύ πάλι όμορφο», σημείωσε, για να προσθέσει ο Υπουργός Παιδείας: «Να στείλουμε αυτό το φως και στα σχολεία».

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση του, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υπουργός Παιδείας γράφει: «Ευαισθητοποίηση για τη δυσλεξία. Φωτίζουμε τιρκουάζ το κτίριο του @cymoec . Μαζί με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Δυσλεξίας, στέλνουμε μήνυμα ότι οφείλουμε και μπορούμε να στηρίζουμε τα παιδιά κ να ξεπερνάμε αυτή τη μαθησιακή δυσκολία στα σχολεία μας #DyslexiaAwarenessWeek».

  

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)