Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Αρχή Λιμένων «ξηλώνει» έργο πράσινης ενέργειας στο Βασιλικό

  24/09/2021 09:11
Η Αρχή Λιμένων «ξηλώνει» έργο πράσινης ενέργειας στο Βασιλικό

Η Αρχή Λιμένων «ξηλώνει» έργο πράσινης ενέργειας στο Βασιλικό

  24/09/2021 09:11

Οι χαμηλές επιδόσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οικολογική οικονομία και την πράσινη οικονομία, στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια σε ποινές που επιβάλλει στην Κύπρο η ΕΕ, ενώ πολύ σύντομα οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν και τους λεγόμενους «πράσινους φόρους».

Δημόσιες συζητήσεις για ενδεχόμενη ανάκληση καταρχήν αδειοδοτήσεων έργων στην περιοχή Βασιλικού από την Αρχή Λιμένων, προκάλεσε αναστάτωση καθώς σε περίπτωση γενικής εξέτασης και αντιμετώπισης των καταρχήν αδειών, και όχι της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, είναι δυνατόν να εξουδετερωθεί έργο που δεν αφορά τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγού σταθμού, αλλά έργο πράσινης ανάπτυξης που έχει υποχρέωση να δημιουργήσει η Κύπρος. 

Όπως πληροφορούμαστε, οι δικηγόροι της εταιρίας BD SUNOIL CYPRUS LTD απευθύνθηκαν γραπτώς προς το ΔΣ της Αρχής υποδεικνύοντας πως οποιεσδήποτε αντιδράσεις καταγράφηκαν εκ μέρους των κατοίκων των κοινοτήτων Βασιλικού, προφανώς δεν αφορούσαν το συγκεκριμένο έργο, καθώς ακόμη δεν άρχισε η ενημέρωση που προβλέπεται μετά από την καταρχήν θετική απόφαση της Αρχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή αναφέρεται πως η εν λόγω ανάπτυξη όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον αλλά σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ουδεμία οχληρία πρόκειται να προκαλέσει στην περιοχή σε αντίθεση με άλλες αναπτύξεις οι οποίες ήδη λειτουργούν ή αδειοδοτήθηκαν για να λειτουργήσουν σε άλλα τεμάχια της ΑΛΚ τα οποία βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής βιοντιζέλ δεύτερης γενιάς στην Κύπρο το οποίο θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετσί ώστε να διασφαλίζετε η ποιότητας του  σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι δικηγόροι της εταιρίας επικαλούνται και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ενέργεια, επιζητώντας τη δημιουργία έργων νέας γενιάς, η απουσία των οποίων κατατάσσει την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά την συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας