Η Αρχή Λιμένων «ξηλώνει» έργο πράσινης ενέργειας στο Βασιλικό

Οι χαμηλές επιδόσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οικολογική οικονομία και την πράσινη οικονομία, στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια σε ποινές που επιβάλλει στην Κύπρο η ΕΕ, ενώ πολύ σύντομα οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν και τους λεγόμενους «πράσινους φόρους».

Δημόσιες συζητήσεις για ενδεχόμενη ανάκληση καταρχήν αδειοδοτήσεων έργων στην περιοχή Βασιλικού από την Αρχή Λιμένων, προκάλεσε αναστάτωση καθώς σε περίπτωση γενικής εξέτασης και αντιμετώπισης των καταρχήν αδειών, και όχι της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, είναι δυνατόν να εξουδετερωθεί έργο που δεν αφορά τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγού σταθμού, αλλά έργο πράσινης ανάπτυξης που έχει υποχρέωση να δημιουργήσει η Κύπρος. 

Όπως πληροφορούμαστε, οι δικηγόροι της εταιρίας BD SUNOIL CYPRUS LTD απευθύνθηκαν γραπτώς προς το ΔΣ της Αρχής υποδεικνύοντας πως οποιεσδήποτε αντιδράσεις καταγράφηκαν εκ μέρους των κατοίκων των κοινοτήτων Βασιλικού, προφανώς δεν αφορούσαν το συγκεκριμένο έργο, καθώς ακόμη δεν άρχισε η ενημέρωση που προβλέπεται μετά από την καταρχήν θετική απόφαση της Αρχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή αναφέρεται πως η εν λόγω ανάπτυξη όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον αλλά σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ουδεμία οχληρία πρόκειται να προκαλέσει στην περιοχή σε αντίθεση με άλλες αναπτύξεις οι οποίες ήδη λειτουργούν ή αδειοδοτήθηκαν για να λειτουργήσουν σε άλλα τεμάχια της ΑΛΚ τα οποία βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής βιοντιζέλ δεύτερης γενιάς στην Κύπρο το οποίο θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετσί ώστε να διασφαλίζετε η ποιότητας του  σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι δικηγόροι της εταιρίας επικαλούνται και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ενέργεια, επιζητώντας τη δημιουργία έργων νέας γενιάς, η απουσία των οποίων κατατάσσει την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά την συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. 

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»