Δευτέρα 25 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δίνει απαντήσεις για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας

  23/09/2021 14:49
Δίνει απαντήσεις για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας

Δίνει απαντήσεις για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας

  23/09/2021 14:49

Απαντήσεις αναφορικά με για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο, δίνει το Υπουργείο Υγείας μέσω της σελίδας, στο facebook «Ας το συζητήσουμε είναι ΑΠΛΟ», απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Όπως αναφέρεται, σε σχέση με τα συχνά ερωτήματα πολιτών που αφορούν τον αριθμό των αιφνιδίων θανάτων που καταγράφονται στην Κύπρο κάθε χρόνο, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

- Συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει αφού στις πλείστες των περιπτώσεων που αφορούν θανάτους, οι οποίοι προκαλούνται αιφνιδίως, στην συνέχεια εντοπίζεται η υποκείμενη αιτία θανάτου αφού πρώτα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που καταγράφονται τόσο από την Αστυνομία όσο και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

-Επομένως, μετά την ανάλυση των δεδομένων, δεν ξέρουμε για παράδειγμα, στο σύνολο των 6,391 θανάτων που επεσυνέβησαν το 2019 κάποιοι και πόσοι, είχαν αρχικά καταγραφεί χωρίς αιτία θανάτου στο ιατρικό πιστοποιητικό αιτιών θανάτου.

- Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων που συμβαίνουν σε οικίες, αλλά μετά από ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία) επιβεβαιώνεται ο θάνατος λόγω Εμφράγματος Μυοκαρδίου, η εγκεφαλικού επεισοδίου κοκ.

Για το 2019, δεν υπάρχει καταχωρημένος κάποιος θάνατος για τον οποίο δεν αποδόθηκε υποκείμενη αιτία θανάτου μετά από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Για το 2020, η ανάλυση των δεδομένων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ για το 2021 αυτή η ανάλυση θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, ως η διαδικασία που ακολουθείται πάντοτε από την αρμόδια Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας