Δίνει απαντήσεις για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας

Απαντήσεις αναφορικά με για τους αιφνίδιους θανάτους στην Κύπρο, δίνει το Υπουργείο Υγείας μέσω της σελίδας, στο facebook «Ας το συζητήσουμε είναι ΑΠΛΟ», απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Όπως αναφέρεται, σε σχέση με τα συχνά ερωτήματα πολιτών που αφορούν τον αριθμό των αιφνιδίων θανάτων που καταγράφονται στην Κύπρο κάθε χρόνο, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

- Συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει αφού στις πλείστες των περιπτώσεων που αφορούν θανάτους, οι οποίοι προκαλούνται αιφνιδίως, στην συνέχεια εντοπίζεται η υποκείμενη αιτία θανάτου αφού πρώτα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που καταγράφονται τόσο από την Αστυνομία όσο και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

-Επομένως, μετά την ανάλυση των δεδομένων, δεν ξέρουμε για παράδειγμα, στο σύνολο των 6,391 θανάτων που επεσυνέβησαν το 2019 κάποιοι και πόσοι, είχαν αρχικά καταγραφεί χωρίς αιτία θανάτου στο ιατρικό πιστοποιητικό αιτιών θανάτου.

- Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων που συμβαίνουν σε οικίες, αλλά μετά από ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία) επιβεβαιώνεται ο θάνατος λόγω Εμφράγματος Μυοκαρδίου, η εγκεφαλικού επεισοδίου κοκ.

Για το 2019, δεν υπάρχει καταχωρημένος κάποιος θάνατος για τον οποίο δεν αποδόθηκε υποκείμενη αιτία θανάτου μετά από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Για το 2020, η ανάλυση των δεδομένων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ για το 2021 αυτή η ανάλυση θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, ως η διαδικασία που ακολουθείται πάντοτε από την αρμόδια Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»