Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στηρίζει το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας»

Το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», αποτελεί μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων, μέσω της δημιουργίας συνθηκών ευκολότερης πρόσβασης και της ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή φοιτητών και επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι πολλαπλά. Στο Έργο λαμβάνουν μέρος τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Για τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πρόγραμμα, μίλησε στο InBusiness TV η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, Δρ. Βασιλική Γκρέτση. Η κ. Γκρέτση αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές να λάβουν μέρος στο έργο, καθώς και στα οφέλη που απορρέουν, τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους φοιτητές. 

Πώς οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εκμεταλλεύτηκαν το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας»; 
Το έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», προσφέρει στους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσω των προγραμμάτων σπουδών τους, σε έναν πραγματικό εργασιακό χώρο. Έτσι, ενδυναμώνουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, που είναι θεμελιώδους σημασίας για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, είτε στον ίδιο, είτε σε άλλο οργανισμό.

Πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενθαρρύνει τους φοιτητές να λάβουν μέρος στο Έργο;
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενθαρρύνει τη συμμετοχή φοιτητών στο Έργο με πολλούς τρόπους. Πρώτα-πρώτα, γίνεται προώθηση του μαθήματος τοποθέτησης με παρουσιάσεις σε τάξεις ή μέσω τηλεδιασκέψεων, στα προγράμματα που εμπίπτουν στο Έργο (Βιοϊατρικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κυπριακό Δίκαιο). Έπειτα, διεξάγονται εκδηλώσεις όπως το Know Υour University Event ή το Career Festival και ενημερώνονται οι φοιτητές για το μάθημα της τοποθέτησης, είτε με email πριν τις εγγραφές, είτε μέσω των συμβούλων τους. Επίσης, γίνεται  έκδοση δελτίων τύπου όπου παρουσιάζονται οι συνεργασίες του Γραφείου Διασύνδεσης με εταιρείες στις οποίες έχουμε τοποθετήσει φοιτητές μας - π.χ. πρόσφατα συνεργαστήκαμε με την SynLab Cyprus –  και φυσικά  προωθούνται τα internships μέσω των μέσων δικτύωσης όπως το Facebook ή σε ορισμένες περιπτώσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξεύρεσης εργασίας του Πανεπιστημίου. 

Κατά τη γνώμη σας, πόσο σημαντικές είναι τέτοιες ενέργειες, τόσο για το Πανεπιστήμιο, όσο και για τους ίδιους τους φοιτητές;
Τέτοιου τύπου ενέργειες έχουν μεγάλη σημασία, γιατί βοηθούν στη δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά εργασίας. Μάλιστα, υπάρχει όφελος τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους οργανισμούς στους οποίους τοποθετούνται, αφού οι μεν φοιτητές αποκτούν εμπειρία και δεξιότητες που τους καθιστούν πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, οι δε οργανισμοί αποκτούν νέα ταλέντα στο δυναμικό τους με καινούργιες ιδέες και διάθεση για δουλειά που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων. Γι’ αυτό, θεωρώ πως θα ήταν πολύ σπουδαίο οι δράσεις του Έργου να συνεχιστούν και μετά τη λήξη του.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας