Θρήνος για το θάνατο του Κυριάκου Ασπρομάλλη από κορωνοϊό-Καταλείπει δύο παιδιά

Θλίψη σκόρπισε στην Λάρνακα η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Ασπρομάλλη, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο άτυχος Κυριάκος, τις τελευταίες ημέρες έδινε μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί και να νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  «Είπα του, Γιώργο μου πρέπει να σου πω κάτι δυσάρεστο… Λέει, επέθανε ο παπάς;»

Ο Κυριάκος Ασπρομάλλης έφυγε, τελικά, σε ηλικία 61 ετών, καταλείποντας δύο παιδιά. Ήταν πλήρως εμβολιασμένος, ωστόσο είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο Κυριάκος Απρομάλλης είχε διατελέσει μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας και της ΠΕΟ. Τα μηνύματα θλίψης για το θάνατό του είναι αμέτρητα, από φίλους, συγγενείς και στελέχη του ΑΚΕΛ.

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε «στο καλό φίλε Κυριάκο! Πέρα από την οικογένεια, τους αμέτρητους φίλους σου τεράστια απώλεια και για τον Δήμο Λάρνακας και κυρίως για το Δημοτικό Θέατρο που τόσο αγαπούσες και φρόντιζες!!».

Με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως «είναι κάποιοι θάνατοι που σε συντρίβουν... Από σήμερα, όταν θα ξαναμετρηθούμε, είμαστε, κυριολεκτικά, φτωχότεροι. Σε ήθος, ευαισθησία, ανθρωπιά, ρομαντισμό, αγωνιστικότητα, κριτική σκέψη, πολιτική ευτολμία. Αλλά και τυχεροί, που στο διάβα μας, σε γνωρίσαμε ακριβέ μου φίλε και σύντροφε. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Δεν θα πούμε στο καλό. Γιατί κάποιοι σαν εσένα αργούν να φύγουν... Θα τα "λέμε" συχνά, αλλιώς τώρα...».

Ο Χρίστος Τομπάζος έγραψε «μιλήσαμε στις 19 Αυγούστου για τελευταία φορά. Σου ευχήθηκα για τα γενέθλια σου. Ήσουν χαρούμενος για το ταξίδι που είχες προγραμματίσει με την οικογένεια σου. Να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες, είπες. Μόλις έρθω πίσω θα κανονίσω σύναξη, είπες. Αν και γνωρίζαμε την κατάσταση είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε σύντροφε, συνάδελφε, φίλε. Είναι άδικο. Στο καλό καλέ μας Άνθρωπε. Η ΠΕΟ, το ΑΚΕΛ, το λαϊκό κίνημα, έχασαν ένα σπουδαίο, αιώνιο συνοδοιπόρο που ακόμα και στις διαφωνίες μας, κανένας δεν μπορούσε να σε πιστώσει με κακή πρόθεση. Αφετηρία σου και μόνιμη έγνοια το καλό του κινήματος. Θα μας λείψεις φίλε μου. Ήδη μας λείπεις. Περισσότερο θα λείψεις στην όμορφη οικογένεια σου που υπεραγαπούσες Κουράγιο και δύναμη. Να προσέχετε. Να προσέχουμε όλοι. Ο καταραμένος ιός σκοτώνει».

Ο Μάριος Κουκουμάς στο μήνυμα του έγραψε «”να δεις που πάλι σύντροφοι, θα 'μαστε στους αγώνες". Σύντροφε και ακριβέ μου φίλε, στο καλό!».

Η ανακοίνωση της ΠΕΟ
Το θάνατο του μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, Κυριάκο Ασπρομάλλη, ανακοίνωσε η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

«Ο Κυριάκος δεν έλειψε ποτέ από κανένα αγώνα και καμιά διεκδίκηση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ» και ήταν «πάντα έτοιμος να προσφέρει και να δουλέψει για την ευόδωση των στόχων της συντεχνίας μας», αναφέρει η ΣΗΔΥΚΕ ΠΕΟ, σε ανακοίνωση της.

Αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Ασπρομάλλης είχε από νωρίς συνειδητοποιήσει την ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων και την συλλογική δράση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

«Από την πρώτη στιγμή εντάσσεται στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ και στη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ της οποίας είναι ενεργό και δραστήριο μέλος εδώ και 32 χρόνια περίπου», προσθέτει.

Αναφέρει ότι «ο Κυριάκος υπηρέτησε και πρόσφερε στα σώματα της συντεχνία σε όλη την περίοδο που εργάστηκε, ως μέλος της Τοπικής Επιτροπής Σφαγείου Κοφίνου, μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δήμου Λάρνακας, μέλος της Γραμματείας της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας και μέλος της Παγκύπριας Κλαδικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Προσθέτει ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα εκλέγεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εκφράζει εκ μέρους όλων των εργαζομένων της συντεχνίας τη στήριξη της και «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου μας Κυριάκου Ασπρομάλλη» και τον διαβεβαιώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για τους στόχους και τα οράματα που μοιράζονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα νέα σημεία δειγματοληψίας για rapid test που θα λειτουργήσουν το Σάββατο

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας