Ενώνουν δυνάμεις ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Μια νέα εποχή για τις δρομικές διοργανώσεις στην Κύπρο, ξεκινά με την απόφαση-σταθμό, της συμπόρευσης των δυο διεθνών αναγνωρισμένων αθλητικών γεγονότων του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση των δύο δρομικών διοργανώσεων να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί ορόσημο για την ένταξη της Κύπρου στον μεγαλύτερο χάρτη του δρομικού κινήματος και του δρομικού τουρισμού, υπό την ομπρέλα της νέας εταιρείας που φέρει το όνομα Eleven Blue Events Ltd .

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, είναι προ των πυλών. Στις 21.11.21 αναμένει να φιλοξενήσει τους χιλιάδες δρομείς στην πόλη του Ζήνωνα επιφυλάσσοντας τους, νέες μοναδικές εμπειρίες, ενώ ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου 2022.

Η ανακοίνωση της νέας εταιρείας, πραγματοποιήθηκε σε πρόγευμα εργασίας την Παρασκευή σε εστιατόριο στη Λευκωσία,  στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, εκπροσώπων και υποστηρικτών των δύο διοργανώσεων.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι η Κυβέρνηση προωθεί ποικιλοτρόπως δραστηριότητες, που σχετίζονται με τις δρομικές διοργανώσεις, καθότι μέσα από το φακό του αθλητισμού αντικατοπτρίζεται και η κοινωνία του τόπου, προσθέτοντας ότι η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγαλύτερων αγώνων μαραθωνίου από τη συνεργασία των μεγαλύτερων δρομικών διοργανωτών της Κύπρου.

Ο κ. Καρούσος χαιρέτισε τη συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών της OPAP Limassol Marathon GSO και του Radisson Blu Larnaka International Marathon καθότι η συνεργασία των μεγαλύτερων δρομικών διοργανωτών της Κύπρου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο στο νησί γενικότερα.

Όπως είπε «μέσα από αυτή τη συνέργεια η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγαλύτερων αγώνων μαραθωνίου και για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση ενθαρρύνει αυτού του είδους τις συνεργασίες καθότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανταλλαγή γνώσεων, στη διάδοση των ορθών πρακτικών και στη διοργάνωση πετυχημένων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας».

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε οπτικοακουστικό μήνυμα του, λόγω της απουσίας του σε ταξίδι με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αθήνα, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της συμπόρευσης των δύο διοργανώσεων δηλώνοντας την στήριξη του Υπουργείου Υγείας στις διοργανώσεις που θα τεθούν υπό την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για μη εξάπλωση του Covid-19.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eleven Blue Events, Σπύρος Σπύρου, επεσήμανε ότι η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των δυο διοργανώσεων, του  ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, η Eleven Blue Events ξεκινά το δικό της μαραθώνιο, το δικό της ταξίδι στην Ιθάκη, στη νέα εποχή για το δρομικό κίνημα στην Κύπρο αλλά και γενικότερα της κοινωνίας μας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eleven Blue Events, Κώστας Ντάλτας, δήλωσε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για το δρομικό κίνημα, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στη νοτιοανατολική Ευρώπη.  

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γιωργαλλίδης, δήλωσε τη στήριξη της ομοσπονδίας του στίβου στην νεοσυσταθείσα εταιρεία και ανακοίνωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, θα διεξαχθεί και το Παγκύπριο πρωτάθλημα μαραθώνιου δρόμου ανδρών και γυναικών της ΚΟΕΑΣ.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο δρομικών διοργανώσεων θα επιφέρει ακόμη πιο πολλά οφέλη τόσο στις τοπικές κοινωνίες αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, αποτελούν το μεγαλύτερο θεσμό στις πόλεις που τις φιλοξενούν, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Η τεχνογνωσία εκάστης διοργάνωσης και η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τις δρομικές διοργανώσεις, ενισχύονται με τη συμπόρευση του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας που υπόσχονται να προσφέρουν τα μέγιστα σε κάθε συμμετέχοντα.

Παράλληλα, ισχυροποιούνται οι δράσεις προσφοράς προς την κοινωνία, ο εθελοντισμός, το πρόγραμμα του πράσινου μαραθωνίου, η συμμετοχή των ομάδων ΑμεΑ στις διοργανώσεις και η στήριξη φιλανθρωπικών οργανισμών και συνόλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας