Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επί τάπητος σενάριο για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους

  17/09/2021 09:39
Επί τάπητος σενάριο για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους

Επί τάπητος σενάριο για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους

  17/09/2021 09:39

Θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα ενόψει της πτώσης της θερμοκρασίας και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, επιστήμονες και υπουργείο Υγείας, που άρχισαν να συζητούν ενδεχόμενη αλλαγή στο SafePass για τους εμβολιασμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Πονοκέφαλος οι φήμες για εμβόλια-Ξεκαθαρίζουν το σκηνικό οι αρμόδιες υπηρεσίες

Αν και δεν έχει κλειδώσει οτιδήποτε μέχρι στιγμής, άρχισε να γίνεται συζήτηση για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους. Η σκέψη είναι να γίνουν υποχρεωτικά τα rapid test, όχι στην ίδια συχνότητα με τους μη εμβολιασμένους και όχι σε όλους τους χώρους. Η στόχευση θα είναι τα εργασιακά περιβάλλοντα, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητές δημιουργίας αλυσίδων μετάδοσης.

Η ανησυχία είναι μήπως υπάρχει νέα έκρηξη κρουσμάτων και βρεθεί η χώρα μπροστά σε ένα νέο πανδημικό κύμα, την ώρα που επαναλειτούργησαν όλοι οι τομείς της οικονομίας και επέστρεψαν όλοι οι μαθητές στα σχολεία. Ενδεχόμενη νέα έξαρση, πιθανόν να καταστήσει μονόδρομο τα περιοριστικά μέτρα, κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία η Κυβέρνηση.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, θα καταθέσουν απόψεις στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σε συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να καθοριστεί οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας μέσα στο χειμώνα.

Πονοκέφαλο πάντως, προκαλούν και τα κρούσματα στα σχολεία, τα οποία αυξάνοντα με τους ειδικούς να επαλαμβάνουν τη σημασία της τήρησης των μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αλυσίδες μετάδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας