Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Να επιτύχουμε αναβάθμιση όλων των σχολείων σε επίπεδα Λανιτείου»

  16/09/2021 13:23
«Να επιτύχουμε αναβάθμιση όλων των σχολείων σε επίπεδα Λανιτείου»

«Να επιτύχουμε αναβάθμιση όλων των σχολείων σε επίπεδα Λανιτείου»

  16/09/2021 13:23

Το μήνυμα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συνεργαστούν για να επιτευχθεί η αναβάθμιση όλων των σχολείων της Κύπρου, τουλάχιστον στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα το Λανίτειο Λύκειο της Λεμεσού, έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλος Μυλωνάς.

Ο ίδιος μαζί με το μέλος της Επιτροπής, Άντρο Καυκαλιά, περιόδευσε σήμερα στο Γυμνάσιο Ύψωνα, στην Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού και στο Λανίτειο Λύκειο, το μεγαλύτερο πληθυσμιακά σχολείο της Κύπρου, με 835 μαθητές και μαθήτριες και 132 εκπαιδευτικούς.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Λανίτειο Λύκειο, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου, της ΟΕΛΜΕΚ, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, της Σχολικής Εφορείας και της διεύθυνσης του σχολείου, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την ικανοποίηση του από το επίπεδο του Λανιτείου, κάτι που, όπως είπε, ήταν αναμενόμενο.

«Το Λανίτειο είναι η προμετωπίδα, η βιτρίνα, το καμάρι της Λεμεσού και αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως, «συνεργαζόμενοι όλοι, να επιτύχουμε την αναβάθμιση όλων των σχολείων μας σε αυτό το επίπεδο, αν μη τι άλλο».

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων στα τρία σχολεία, συνέχισε, τέθηκαν θέματα όπως τα προβλήματα του υπερπληθυσμού, η υλικοτεχνική υποδομή, η χρήση κλιματιστικών και «ουσιώδη θέματα εκπαίδευσης».

«Στο τέλος θα αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσουμε, στο μέτρο που είναι εφικτό, να βρεθούν λύσεις», είπε και τόνισε πως «άλλο είναι να ακούς τα προβλήματα και άλλο να τα βλέπεις και αυτό επιχειρούμε ως Επιτροπή Παιδείας, να τα ζήσουμε από κοντά».

Αύριο, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής θα βρίσκονται σε σχολεία στον Πύργο Τυλληρίας και στην Πόλη Χρυσοχούς, ενώ τη Δευτέρα ολοκληρώνονται οι περιοδείες σε σχολεία της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μυλωνά, θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, επισκέψεις των μελών της Επιτροπής σε δημοτικά σχολεία όλων των επαρχιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας