Δευτέρα 27 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Bροχές στα παράλια, καταιγίδες στα ορεινά-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

  15/09/2021 06:37
Bροχές στα παράλια, καταιγίδες στα ορεινά-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Bροχές στα παράλια, καταιγίδες στα ορεινά-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

  15/09/2021 06:37

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Σήμερα αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές στα παράλια. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και περιοχές βορείως και ανατολικά του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αργότερα θα δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές στα παράλια το πρωί και τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Παρασκευή αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα βορειοανατολικά το πρωί και από το μεσημέρι και μετά στο νότιο μισό του νησιού. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας