Στην Εντατική κοριτσάκι δυόμιση ετών που παρουσίασε το σύνδρομο MIS-C

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, του Μακάρειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 2,5 ετών, το οποίο παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου MIS-C.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλίας, το κοριτσάκι φαίνεται ότι νόσησε από κορωνοϊό, πριν από περίπου ένα μήνα και τέσσερις εβδομάδες αργότερα παρουσίασε ψηλό πυρετό και εξάνθημα. Τόσο η μητέρα, όσο και η παιδιάτρος που παρακολουθεί το κοριτσάκι ήταν ευαισθητοποιημένες, όσον αφορά στο θέμα και αφού είδαν τα συμπτώματα, έκριναν ότι ήταν καλύτερο το παιδί να μεταφερθεί στο Μακάρειο.

Στο Μακάρειο έγινε άμεσα διάγνωση ότι πρόκειται για MIS-C και το παιδί στάλθηκε στη παιδιατρική πτέρυγα. Ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτηρίου, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, αφού έλαβε έγκαιρα θεραπεία.

Ο Δρ. Ηλίας σημείωσε πως είναι το τέταρτο παιδί που νοσηλεύεται στο Μακάρειο με σύνδρομο MIS-C τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αυτό δείχνει την αυξημένη δραστηριότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα. Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι άρχισε η επαναλειτουργία των σχολείων.

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία, το εν λόγω σύνδρομο αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή του κορωνοϊού, η οποία είναι όψιμη.

«Όψιμη εννοούμε ότι το παιδί νόσησε με κορωνοϊό, συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά, δύο με έξι εβδομάδες προηγουμένως. Το παιδί παρουσιάζει επηρεασμένη γενική κατάσταση, αφού το σύνδρομο μπορεί να προσβάλει διάφορα όργανα, όπως η καρδία, τα νεφρά ή το πεπτικό σύστημα και να προκαλέσει υψηλό πυρετό. Επίσης, μπορεί το παιδί να παρουσιάσει εξάνθημα ή φούσκωμα στους λεμφαδένες του τραχήλου».

Όπως τόνισε ο Δρ. Ηλία, η κατάσταση είναι σοβαρή και αν κάποιο παιδί παρουσιάσει αυτό το σύνδρομο, πρέπει άμεσα να λάβει ιατρική φροντίδα και θεραπεία. Υπέδειξε, δε, πως η εμφάνιση της εν λόγω επιπλοκής ήταν κάτι αναμενόμενο, λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων στη παιδικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου