Η διεύρυνση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στις επαφές Υφυπουργού Έρευνας στην Αθήνα

Η διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, την Πέμπτη, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός και ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Στέλιος Χειμώνας, συζήτησαν με τους Έλληνες αξιωματούχους το θέμα της επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης, ως βασικού πυλώνα ανάκαμψης, ανάπτυξης και ευημερίας.

Μεταξύ άλλων, ανταλλάχθηκαν απόψεις, συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές και συμφωνήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα όσον αφορά την ανάπτυξη και διάθεση ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών έξυπνων συσκευών, τη μετάβαση σε κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος, την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και την υιοθέτηση νέων μοντέλων και μεθοδολογιών για βελτίωση της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας αλλά και της ταχύτητας και της ευελιξίας με τις οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται σχετικής φύσεως έργα.

Έμφαση δόθηκε και στη συνεργασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του διαστήματος, ως εργαλείο ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικότητας των δύο χωρών και καθιέρωσής τους ως περιφερειακών κόμβων υπηρεσιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές, επαναβεβαίωσαν την ισχυρή τους βούληση για τη συνεχή διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητάς τους, ενώ συμφωνήθηκε η προώθηση της υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης όσον αφορά ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά και υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών, η οποία προγραμματίζεται εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκινος είπε ότι, «οι δύο χώρες έχουν κοινό όραμα και κοινούς στόχους για εκσυγχρονισμό, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας  και επίτευξη συνθηκών κοινωνικής ευημερίας μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών».

«Μέσω μίας διευρυμένης συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διακρατικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δρομολογούνται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα οι σχεδιασμοί μας για επιτυχή υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής της Πολιτείας, που, με τη σειρά της, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους και μίας δυναμικής και ανταγωνιστικής οικονομίας», σημείωσε.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο Θοδωρή Λιβάνιο, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης σειρά συναντήσεων εργασίας μεταξύ των γενικών γραμματειών και υψηλόβαθμων στελεχών των δυο χωρών.

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα