Στο μικροσκόπιο της Ιεράς Συνόδου ο… κορωνοϊούλης-Από την πίσω πόρτα ο Μόρφου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη, τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα εξετάσει μεταξύ άλλων το θέμα των αρνητών κληρικών, με το ενδεχόμενο επιβολής ποινών να παραμένει ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις για τους αρνητές κληρικούς η Ιερά Σύνοδος

Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν παλαιότερες, αλλά και πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που έκανε λόγο για κορωνοϊούλι και τάσσεται κατά του εμβολιασμού, κάτι που συγκρούεται με την επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου.

«Εγώ με δημοσιογράφος δεν μιλώ»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Μόρφου Νεόφυτος, που μπήκε από την πίσω πόρτα, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, τι να αναμένουμε από τη σημερινή συνεδρία, απάντησε, «εγώ με δημοσιογράφος δεν μιλώ». Αφότου έκοψε φύλλα βασιλικού, εισήλθε εντός της Αρχιεπισκοπής.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της Συνόδου, με εκκλησιαστικούς κύκλους να εκτιμούν πως δεν θα τολμήσουν όλοι οι Ιεράρχες, να συνανινέσουν σε επιβολή αυστηρής ποινής στον Μόρφου, όπως είναι η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου. 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είναι έντονα ενοχλημένος με τις τοποθετήσεις αρνητών κληρικών και δη του Μόρφου και επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην… επανάστασή τους. Τη θέση του στηρίζουν και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, με αρκετά άλλα να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. 

Όπως ανέφερε σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος, θα καλέσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να επιβάλουν ποινές και να εκφράσουν δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος. Οι ποινές που προβλέπονται πάντως κυμαίνονται από επίπληξη, μέχρι μη καταβολή μισθού και επ’ αόριστον αργία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χαρακώματα Μόρφου και Ταμασού για τον… κορωνοϊούλη

Η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιείται στη σκιά της... ιερής κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Μητροπολίτη Μόρφου και Μητροπολίτη Ταμασού, με τον πρώτο να κατηγορεί το δεύτερο για κακοπροαίρετο σχολιασμό δηλώσεών του και τον δεύτερο να απαντά ότι την άποψή του την εκφράζει και θα την εκφράζει με σεβασμό προς τη διαφορετική από τη δική του θέση, χωρίς φόβο και πάθος, όπως το πράττει και ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού, είχε ερωτηθεί για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που έκανε λόγο για κορωνοϊούλη και ένα ιό που φέρνει ταπεινότητα. Η απάντησή του ήταν ότι όντως οι δοκιμασίες ταπεινώνουν τον άνθρωπο. Η τοποθέτησή του, ενόχλησε ωστόσο τον Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος τον έψεξε μέσω επιστολής. Ο Ταμασού Ησαΐας, απάντησε επίσης μέσω επιστολής, σημειώνοντας πως ο Μητροπολίτης Μόρφου, έχει παρερμηνεύσει όσα έχει πει.

Για να λάβει δεύτερη επιστολή από τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος τον συμβούλευσε να μην γίνεται υποχείριο των Μέσων Μαζικής... Εξημέρωσης, όπως χαρακτήρισε τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Superman... Μόρφου, η άδεια της Παναγίας και ο κορωνοϊούλης

Στην Ιερά Σύνοδο θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ενημερώσει τους Ιεράρχες σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ