Αυτό είναι το πρόγραμμα των μονάδων δειγματοληψίας για rapid test στα σχολεία

Το πρόγραμμα των μονάδων δειγματοληψίας για rapid test στα σχολεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Σε εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία, με την υπογραφή του Δρ. Ηλία Μαρκάτζιη, αναφέρετε πως το πρόγραμμα διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στα δημόσια κα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές) θα αρχίσει από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα επισκέπτονται περιοδικά ανά εβδομήντα δύο (72) ώρες τα σχολεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους/τις μαθητές/μαθήτριες. Νοείται ότι στους ελέγχους προτρέπονται να συμμετέχουν όλοι/όλες οι μαθητές μαθήτριες (είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 180 ημερών) για να αποτυπώνεται, συστηματικά, η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν κρούσματα, ώστε να διασφαλίζεται, κατά το δυνατό, η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Οι μαθητές/μαθήτριες που για την είσοδό τους στον σχολικό χώρο απαιτείται να έχουν αρνητική διάγνωση σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, θα πρέπει, όταν οι εβδομήντα δύο (72) ώρες συμπληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, να υποβάλλονται σε τεστ στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό, τα οποία θα είναι αυξημένα σε αριθμό για τον σκοπό αυτό.

Μαθητές/μαθήτριες που για λόγους υγείας δεν μπορούν να υποβληθούν σε ρινικό τεστ, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον/την προσωπικό ιατρό τους.

Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα για κανέναν λόγο. Ως εκ τούτου, οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται όπως προσαρμόζουν τις δραστηριότητες της σχολικής μονάδας έχοντας υπόψη το πρόγραμμα επισκέψεων των κινητών μονάδων δειγματοληψίας. Σε περίπτωση που σχολική μονάδα για σοβαρό λόγο δεν μπορεί να διενεργήσει το τεστ τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, πρέπει να ενημερώνει έγκαιρα το ΥΠΠΑΝ για να μην μεταβαίνει άσκοπα η κινητή μονάδα στο σχολείο και να ενημερώνει ταυτόχρονα τους/τις μαθητές/μαθήτριες για να εξυπηρετηθούν από τις μονάδες δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό. Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις/ερωτήματα καλείστε όπως αποφεύγετε την απευθείας επικοινωνία με τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα, το οποίο πρέπει να δοθεί σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες την Τρίτη, 7/9/2021 ώστε να επιστραφεί υπογεγραμμένο την Τετάρτη, 8/9/2021. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο πρέπει να έχει φυλαγμένα τα έντυπα συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/ριών για τη νέα σχολική χρονιά, αφού τα έντυπα γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων τα οποία θα προσκομίσουν οι μαθητές/μαθήτριες για τη διενέργεια του τεστ θα ισχύουν για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία.

Διευκρινίζεται ότι το μήνυμα που αποστέλνεται στο κινητό τηλέφωνο των μαθητών/ριών με το αποτέλεσμα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι αποδεκτό για είσοδο στον σχολικό χώρο.

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας