Ελάχιστος ο αριθμός των μαθητών που δεν προσκόμισαν SafePass-Επέστρεψαν στο σπίτι τους

Στα θρανία τους επέστρεψαν πάνω από 40,000 μαθητές, σε όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Κύπρου, από τις 7:30 το πρωί, όταν ακούστηκε το πρώτο κουδούνι, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να λείπουν τα διάφορα μικροπροβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά-Ευδιάθετοι οι μαθητές (pics)

Σε διάφορα σχολεία παρατηρήθηκε μία μικρή καθυστέρηση, όσον αφορά στον έλεγχο των SafePass των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού η διαδικασία ήταν χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία καθυστέρηση στην είσοδο των μαθητών στα σχολεία. Εξάλλου, ο αριθμός των παιδιών που δεν έφεραν SafePass, κατά την είσοδό τους στα σχολεία, ήταν ελάχιστος.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ήρθαν κανονικά στα σχολεία με τις μάσκες τους και με τα SafePass. Ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν ήταν πολύ μικρός. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι γονείς, πήγαν τα παιδιά σε μονάδες δειγματοληψίας και στην συνέχεια έφεραν τους μαθητές πίσω στα σχολεία. Σε άλλες περιπτώσεις, οι μαθητές επέστρεψαν σπίτι», υπέδειξε στον REPORTER ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου.

Πρόσθεσε, δε, ότι στα σχολεία εφαρμόζονται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο μέσα στις τάξεις, όσο και έξω, ενώ αυτό που ελπίζουν είναι ότι θα συνεχίσει να παρατηρείται αυτή η καλή εικόνα, που σημειώθηκε σήμερα. Όσον αφορά στα μονά θρανία, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σημείωσε πως στη Λεμεσό υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ακόμη εξοπλιστεί, με τον αριθμό να ανέρχεται γύρω στο 20%.

Ερωτηθείς για τα έκτροπα που παρατηρήθηκαν σε διάφορα σχολεία, ο κ. Πολυβίου τόνισε πως «εμείς καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα, είναι απαράδεκτα και δεν τα θεωρούμε έθιμα. Το μόνο που είναι ενθαρρυντικό, είναι ότι σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος είναι σε πολύ λιγότερα σχολεία, που παρατηρήθηκαν αυτά τα έκτροπα».

Όπως υπέδειξε, φέτος δεν παρατηρήθηκαν τα ίδια φαινόμενα με την περσινή χρονιά, που μαθητές πετούσαν από τις τάξεις τους κουνέλια μέσα σε σακούλες. Τα μόνα έκτροπα που σημειώθηκαν ήταν φωτοβολίδες και καπνογόνα έξω από κάποια σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα