Νέα πυρά ΟΕΛΜΕΚ σε ΥΠΠΑΝ για θρανία, κλιματιστικά και εξετάσεις

H ΟΕΛΜΕΚ σε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021–2022 διαβεβαιώνει τους καθηγητές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πολιτικές που πλήττουν και υπονομεύουν το Δημόσιο Σχολείο και επηρεάζουν αρνητικά το εργασιακό καθεστώς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός πληγώνουν τον συνδικαλισμό

Στο χαιρετισμό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι λόγω των αδυναμιών που παρουσίασε το ΥΠΠΑΝ στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η ΟΛΜΕΚ απαίτησε εδώ και μήνες ολοκληρωμένους σχεδιασμούς από το ΥΠΠΑΝ πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει ανταποκριθεί το ΥΠΠΑΝ στον βαθμό που θα έπρεπε, όπως για παράδειγμα την έγκαιρη τοποθέτηση μονών θρανίων σε όλες τις αίθουσες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. 

Προστίθεται ότι το ΥΠΠΑΝ δεν υλοποίησε την πολιτική απόφασή, όπως αυτή εξαγγέλθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία.

Αναφέρεται ότι στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και άλλους αξιωματούχους του ΥΠΠΑΝ, η ΟΛΜΕΚ κατέθετε προς συζήτηση σειρά ζητημάτων, σχετικών με τη διαχείριση της πανδημίας, για την επίλυση προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολείων και το έργο των καθηγητών, για τα οποία η ΟΕΛΜΕΚ θα ενημερώσει λεπτομερώς μέσα από ενημερωτικά δελτία και μέσα από επισκέψεις στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΠΑΝ δεν ενστερνίστηκε την κοινή θέση της ΟΕΛΜΕΚ και της Συνομοσπονδίας Γονέων για εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμού των Παγκύπριων Εξετάσεων για μια ακόμα χρονιά και για αναστολή των ενιαίων απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου, ώστε να δοθεί χρόνος για έναν ουσιαστικό διάλογο στη βάση τεκμηριωμένων εισηγήσεων/προτάσεων, με όλους τους επηρεαζόμενους, για να αποφευχθεί η πίεση που αναμένεται να προκαλέσουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που προβλέπεται να εφαρμοστούν φέτος.

Προστίθεται ότι τα προβλήματα που προκύπτουν διαφάνηκαν ήδη στην αρχική εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΠΑΝ για την έναρξη της φετινής χρονιάς, για τα οποία η ΟΛΜΕΚ έκανε ήδη ενέργειες προς το Υπουργείο.

Επίσης καλωσορίζονται στον νέο επαγγελματικό τους χώρο τους 243 νέοι εκπαιδευτικοί που έχουν μονιμοποιηθεί στη Δημόσια Εκπαίδευση,  και όλοι  οι έκτακτοι / συμβασιούχοι που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022. 

Περαιτέρω αναφέρεται ότι κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, μεταξύ άλλων έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος και την άρση της αδικίας που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν κατά / ή μετά την 1/10/2011, με την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο, στις 20 Μαΐου 2021, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Κρατικού Τομέα ΟΕΛΜΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου.

Προστίθεται πως αναμένεται η ετοιμασία του σχετικού Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Οικονομικών και η προώθησή του στη Βουλή, το συντομότερο δυνατόν, για την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων