Κυριακή 5 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την χρέωση των τεστ στα κατεχόμενα

  28/08/2021 16:14
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την χρέωση των τεστ στα κατεχόμενα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την χρέωση των τεστ στα κατεχόμενα

  28/08/2021 16:14

Ο τ/κ ιατρικός σύλλογος προειδοποιεί σήμερα στα κατεχόμενα ότι εάν εφαρμοσθεί η χρέωση των διαγνωστικών ελέγχων PCR/rapid από την ερχόμενη Τετάρτη, θα αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Την ίδια ανησυχία έχουν εκφράσει και άλλες συντεχνίες και οργανώσεις, όπως η Memur Sen των «δημοσίων υπαλλήλων», αλλά και πρώην αρχίατροι του νοσοκομείου Λευκωσίας. Ταυτόχρονα ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ εξακολουθεί να τοποθετείται δημόσια ενάντια στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Είναι 15 εκ ΤΛ (περίπου 1,5 εκ ευρώ) το μήνα το κόστος των τεστ, ανέφερε ο κ. Ουστέλ λέγοντας πως το «υπουργείο δημοσιονομικών» μπορεί να καλύψει το ποσό.

Ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ ανέφερε ότι πάντοτε οι αποφάσεις στο «υπουργικό» λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και θα πρέπει όλα τα μέλη του να το σέβονται και να τις εφαρμόζουν. Μιλώντας σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» ο κ. Σανέρ είπε ότι το κόστος διενέργειας των τεστ είναι 1 εκ ΤΛ την ημέρα και το ψευδοκράτος «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το ποσό».

Ο τ/κ ιατρικός σύλλογος παραπέμπει στο άρθρο 45 του «συντάγματος» ότι το «κράτος» έχει καθήκον να διασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να ζουν με σωματική και ψυχική υγεία και να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας