Στο στόχαστρο γιατρός μετά το θάνατο 46χρονου με κορωνοϊό-Με δικό του πρωτόκολλο

Μετά τον ύποπτο για πλαστά SafePass, καρδιολόγο στη Λάρνακα, δύο ανεμβολίαστοι ασθενείς του οποίου δίνουν, εδώ και καιρό, μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ήρθε να προστεθεί και ακόμη μία δημόσια, καταγγελία για άλλο γιατρό.

Οι καταγγελίες φίλων του 46χρονου πατέρα τριών παιδιών, που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, ήρθαν να προστεθούν σε πληθώρα πληροφοριών, που πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα και φέρουν συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο τόσο της Αστυνομίας όσο και του ΠΙΣ, να χορηγεί μη ενδεικνυόμενη αγωγή σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, φέρονται να μην ζητούν έγκαιρα μεταφορά τους στο νοσοκομείο όταν επιδεινώνεται η κατάστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΙΣ έχει ενώπιον του σειρά ανώνυμων και επώνυμων (σ.σ από γιατρούς) καταγγελιών για τον συγκεκριμένο επαγγελματία υγείας, που φέρεται να έχει καταρτίσει δικό του φαρμακευτικό πρωτόκολλο, το οποίο προτείνει στους ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανείπωτη θλίψη… Έσβησε από κορωνοϊό πατέρας τριών παιδιών-Σοβαρές καταγγελίες

Οι δημόσιες καταγγελίες

Όπως υποστήριξαν με αναρτήσεις τους, που πρέπει να διερευνηθούν, φίλοι του 46χρονου οικογενειάρχη, ο οποίος δεν ήταν εμβολιασμένος, είχε επηρεαστεί από ιερείς, ενώ δεχόταν αγωγή από τον συγκεκριμένο γιατρό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με καθυστέρηση στο νοσοκομείο.

«Είχε φανατιστεί από ορισμένους Ιερείς που το παίζουν θεοί και από ένα τσαρλατάνο γιατρό. Έτσι θέλω να τον αποκαλώ από εδώ και εμπρός αυτόν τον δήθεν γιατρό. Ο φίλος μου ο Γιώργος λοιπόν πατέρας με τρία παιδιά, πριν από ένα μήνα περίπου έπιασε Κορωνοϊό σε πολύ ήπια φάση και αυτός και η γυναίκα του. Δεν άκουε κανένα και προσπαθούσε με διάφορα φάρμακα που του έγραφε αυτός ο τσαρλατάνος γιατρός  να γίνει καλά. Δυστυχώς μέρα με την μέρα η κατάσταση του Γιώργου χειροτέρεψε, αλλά δεν ήθελε να πάει στον γιατρό. Με την πάροδο δέκα ημερών, ο Γιώργος, και αφού έφτασε στο απροχώρητο , με την υγεία του, δέχτηκε να έρθει τα ασθενοφόρο και να τον πάρει», έγραψε φίλος του λίγες ημέρες πριν αποβιώσει, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Λίγες ώρες αφότου έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, φίλος του έγραψε: Γιωργο μου έφυγες πολύ νωρίς για το αιώνιο ταξίδι αφήνοντας πίσω σου τα τρία σου μωρά και την γυναίκα σου στην ηλικία των 46 χρόνων. Γιατί καλέ μου φίλε δεν άκουγες τις παρακλήσεις μας και να εμβολιαστείς. Γιατί καλέ μου φίλε δεν πήγες νοσοκομείο από τις πρώτες ημέρες και έμεινες σπίτι και παίρνοντας συνταγές από ηλίθιους τσαρλατάνους. Τώρα αυτοί που σε πήραν στον λαιμό τους τι έχουν να πουν. Μου έλεγες ότι είσαι σε πολύ καλά χέρια και δεν χρειάζεσαι νοσοκομείο. Οι μέρες όμως περνούσαν φίλε μου και η κατάσταση σου χειροτέρευε. Ήδη ο κορωνοϊός και τα φάρμακα που έπαιρνες σου έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά. Ήσουν υγιέστατος χωρίς υποκείμενα νοσήματα αλλά άργησες καλέ μου φίλε πολύ να αποφασίσεις να πας στο νοσοκομείο για θεραπεία και ήταν ήδη αργά.

«Συνέστησαν κοκτέιλ βιταμινών ως δήθεν ισάξιο του εμβολιασμού»

Ένας από αυτούς που φωνάζουν εδώ και καιρό για τις ενέργειες γιατρών και ζητά τη λήψη μέτρων, προκειμένου να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές, ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, ανέφερε πως υπάρχουν κάποιοι γιατροί, λίγοι στον αριθμό, που δεν ακολουθούν επιστημονικές πρακτικές. Κάποιοι μάλιστα, φέρονται να συστήνουν κοκτέιλ βιταμινών αντί για εμβόλιο.   

«Όταν κάποιοι γιατροί, ακολουθούν μη επιστημονικές πρακτικές και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αυτό είναι μια κλασική περίπτωση ιατρικής αμέλειας. Κι αυτό υπό την άποψη ότι ορισμένοι γιατροί, συνέστησαν κοκτέιλ βιταμινών ως δήθεν ισάξιο του εμβολιασμού και καλύτερο μέσο προστασίας, κάτι το οποίο είναι επιστημονικά λάθος».

Όπως είπε ο κ. Αρμεύτης κάποιοι επενδύουν στο φόβο που δημιουργήθηκε για τα εμβόλια, λόγω των fake news τους είπαν «αντί να εμβολιαστείτε, να πάρετε ένα κοκτέιλ βιταμινών και δεν θα νοσήσετε. Έχουμε αρκετές περιπτώσεις που νόσησαν, έμειναν στο σπίτι, έχασαν πολύτιμο χρόνο και ακολούθως μεταφέρθηκαν σε βαριά κατάσταση στα νοσηλευτήρια, διασωληνώθηκαν και κάποιοι από αυτοί έχασαν τη ζωή τους».

Σημείωσε δε, πως εάν ο γιατρός τους, τους συνέστηνε την επιστημονικά αποδεδειγμένη πρακτική, «αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν στη ζωή». Άρα, πρόσθεσε «έχουμε κλασική περίπτωση ιατρικής αμέλειας, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, υπάρχει ηθική αυτουργία, για κάποιους θανάτους που θα μπορούσαμε να τους αποφύγουμε. Δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι υπάρχει επιστημονική άποψη πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο που παραπλανήθηκε».

Κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο ενεργούν με αυτό τον τρόπο κάποιοι γιατροί, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, πέραν των αντιεμβολιαστών.

«Υπάρχουν αντιεμβολιαστές συνάδελφοι και έχουν αυτή την πεποίθηση, που είναι ωστόσο εκτός επιστήμης. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που το κάνουν από άγνοια και κάποιοι που το κάνουν για να γίνουν αρεστοί και να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα. Αυτά γίνονται από λίγους. Όμως αυτοί οι λίγοι είναι ικανοί να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το έχω καταγγείλει εδώ και ένα χρόνο και κάποιοι με κατηγόρησαν ότι κατηγορώ συναδέλφους μου. Κατηγορώ πρακτικές και αυτό γιατί ήμουν πολλές φορές μάρτυρας ασθενών που διασωληνώθηκαν από covid και στην ερώτηση γιατί δεν εμβολιάστηκαν είπαν ”γιατί ο γιατρός μου, μου είπε να μην τολμήσω να βάλω αυτό το εμβόλιο”. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους διασωληνώθηκαν και εμάθαμε στην πορεία ότι έχασαν τη ζωή τους».  

Ο κ. Αρμεύτης κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί την επιστήμη και τους γιατρούς που την εκφράζουν. «Το λέω ξανά ο γιατρός δεν έχει δικαίωμα προσωπικής άποψης. Ο γιατρός είναι αγγελιαφόρος της επιστήμης. Διαφορετικά με την ίδια λογική, ο κάθε επαγγελματίας υγείας, θα μπορεί να εκφράζει προσωπικές απόψεις και θα θέτει σε κίνδυνο ζωές πολιτών. Φανταστείτε δηλαδή να καταργήσουμε την επιστημονική σύσταση και ο καθένας να προτείνει θεραπείες δικές του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών